Evenimente — September 26, 2024 at 9:37 am

Impact Centric Talks: Investiții cu impact pentru viitor sustenabil

by

Cel mai important eveniment dedicat tehnologiei și startupurilor din Europa de Est, How to Web Conference, are loc în 2 și 3 octombrie, în București. În acest context, How to Web organizează, împreună cu Impact Hub Bucharest, evenimentul satelit Impact Centric Talks, cu tema „Unlocking Private Capital and Funding For Societal Value”, dedicat antreprenorilor, investitorilor, precum și inovatorilor sociali.

Impact Centric Talks

Evenimentul are loc în data de 1 octombrie, de la ora 10.00, la Impact Hub Bucharest (Strada Tudor Arghezi 8-10, clădirea Unimed). Cei care vor să participe la eveniment trebuie să dețină un bilet pentru How to Web Conference 2024 sau pot aplica pentru participare aici.

Scopul evenimentului, parte integrantă din experiența How to Web, este să deschidă o conversație asupra modului în care investitorii de impact și antreprenorii sociali care caută finanțare găsesc cele mai bune căi de colaborare pentru a genera efecte pozitive în societate.

„Provocările sociale și de mediu sunt de o amploare și complexitate care depășesc capacitatea unui singur actor, program educațional sau instrument financiar. Este necesară existența unor platforme de suport robuste, capabile să identifice și să crească antreprenori centrați pe impact pozitiv, intenționat și sustenabil. Totodată, avem nevoie de exemple de bune practici în măsurare și management de impact, și inițiative care să armonizeze diverse instrumente financiare și să mobilizeze capital de tip «impact-first», pregătit să investească în valoarea socială care altfel nu s-ar întâmpla, pe care acești antreprenori o aduc în comunități, dincolo de impactul financiar. Sunt încântată să observ cum România devine un facilitator de conținut pentru un demers de o asemenea importanță, prin intermediul How To Web, cel mai relevant eveniment dedicat startupurilor și investitorilor din Europa de Est”, a spus Ana Crețu, Head of Impact Investments la Fundația ERSTE.

De ce Impact Centric Talks?

Prin alegerea vorbitorilor, organizatorii urmăresc să includă și componenta de valoare socială și de impact, în dezbaterea generală despre atragerea finanțărilor pentru startupuri. Investițiile care evaluează și impactul afacerilor, dincolo de componentele financiare, sunt cele care vor să producă schimbări fundamentale în modul în care acele startupuri își validează strategiile de business.

„Ecosistemul de startupuri din România are nevoie să treacă la nivelul următor, să urmărească impactul generat de afacerile lor. O afacere de succes înseamnă și calibrarea ei în comunitate, care să se traducă, dincolo de profit, în a face bine. De aici și lansarea programului de accelerare Impact Creators, alături de partenerii noștri PurposeTech, prin care căutăm antreprenori care știu să creeze aceste lucruri. Iar Impact Centric Talks este un moment important pentru a implica ecosistemul în discția generală”, a spus Oana Craioveanu, Cofondatoare Impact Hub Bucharest.

Agenda evenimentului:

10.00 – 10.30 Înregistrare participanți, check-in & warm-up networking
10.30 – 10.35 Welcome note: Adina Cretu | Jobful & How to Web
10.35 – 10.50 Irina Mișca | European Women in VC & Fortech: ”Understanding the state of impact investment”(Keynote)
10.50 – 11.05 Oana Craioveanu | Impact Hub Bucharest & Fred Fous | PurposeTech: (Program showcase: Impact Creators)
11.05 – 11.55 Panel ”Bridging the impact gap – the funding side”: Andrew Gray | Tilia Impact Fund, Margit Mayr | ERSTE Social Finance, Iulia Tudor | Ascension VC & Alma Ventures. Moderator: Adina Crețu | Jobful & How to Web
11.55 – 12.10 Coffee break
12.10 – 13.00 Panel ”Impact founders”: Evelina Necula | Kinderpedia, Silvia Duță | Curiera Transport Solutions. Moderator: Linda Vasilescu | Impact Hub Vienna
13.00 – 13.15  Sonia Oprean | Synerb & MarcKeynote: ”Nurturing Impact Diversity and the Marc Impact Programme” (Keynote)

Vorbitorii din cadrul evenimentului sunt experimentați investitori sau fondatori de startupuri care au know-how valoros în acest domeniu. Puteți afla detalii despre ei aici, iar linkul de înregistrare poate fi accesat aici.

Impact Centric Talks este realizat în parteneriat cu Fundația ERSTE și Marc, împreună cu Tilia Impact Ventures și PurposeTech, cu sprijinul Synerb și AmpliFY ONG.