NEWS — September 30, 2024 at 1:51 pm

Noutățile lunii octombrie la National Geographic și National Geographic Wild

by

NG-MultipropertyCampaign2014_Lanscape_4961x3508px_300dpi_RO

Apărând Europa – Serie nouă
Emisiunea explorează strategiile, armele și structurile incredibile pe care diferite țări europene le-au folosit pentru a-și proteja teritoriul de-a lungul timpului. Cuprinzând peste 1.000 de ani de istorie, aratăm cum aceste povești și locuri adesea uitate au jucat un rol esențial în formarea țărilor și a granițelor Europei pe care le cunoaștem astăzi.

Din 7 octombrie, în fiecare luni, la 21:00

Inginerie abandonată – Sezon nou
Există locuri abandonate împrăștiate pe tot globul: vestigii ale unor teritorii minunate, rămășițele unor tehnologii bizare, relicve ale unor societăți străvechi și ruinele războaielor dure. În această nouă serie, cercetăm globul în căutarea unor locații fascinante, inclusiv un complex din Caraibe care a devenit o Mecca pentru legendele rock, paradisul hedonist creat de un baron al filmelor pentru adulți, cu misiunea surprinzătoare de a evita o catastrofă nucleară; un parc tematic uitat și o fortăreață asediată de un om care ar inspira o epopee hollywoodiană.

Din 8 octombrie, în fiecare marți, la 20:00

Comori pierdute – Sezon nou
Un documentar captivant ce urmărește echipele internaționale de egiptologi în timp ce descoperă cel mai bogat filon de arheologie antică din lume. Cu acces fără precedent la echipele din prima linie a arheologiei, îi urmărim pe acești exploratori ai zilelor noastre în timp ce se luptă cu căldura toridă și terenul neprimitor pentru a realiza cele mai remarcabile descoperiri din viața lor.

Din 14 octombrie, în fiecare luni, la 20:00

Expediție pe Amazon – Premieră
Echipele de exploratori National Geographic efectuează cercetări de pionierat pe râul Amazon, una dintre cele mai extraordinare surse de viață din lume, pornind de la țestoasele de râu și delfinii Orinoco, ajungând la migrația urșilor cu ochelari.

Duminică, 13 octombrie, la 20:00

Traficanți pe aeroport – Sezon nou
Ofițerii Vămii și Protecției Frontierei și ai Departamentului de Securitate Internă își continuă eforturile pentru a opri fluxul diferitelor droguri în Statele Unite. Ambele instituții luptă împotriva consumului de fentanil prin arestarea contrabandiștilor și concentrarea asupra beneficiarilor. Recent, ei au confiscat cocaină în valoare de milioane de dolari, în timp ce au observat transporturi din ce în ce mai mari de marijuana. Patrula de frontieră luptă constant împotriva traficanților de persoane.

Din 17 octombrie, în fiecare joi, la 22:00

Billy și Molly: Povestea unei vidre – Premieră
Când o vidră sălbatică ce are nevoie disperată de ajutor ajunge la debarcaderul lor de pe îndepărtatele insule scoțiene Shetland, Billy, soția sa Susan și devotatul lor câine ciobanesc, Jade, se trezesc cu un nou membru special al familiei lor. ”Billy și Molly: Povestea unei vidre” este un documentar emoționant despre capacitatea iubirii ce ne ajută să descoperim frumusețea naturii.

Sâmbătă, 19 octombrie, la 22:00