Data Center / Storage — October 1, 2024 at 7:42 pm

Vertiv extinde familia de chillere cu capacitate mare și free cooling cu GWP scăzut pentru a susține centrele de date cu densitate mare AI și machine learning în EMEA

by

Extinderea gamei de chillere Vertiv™ Liebert® AFC oferă acum cea mai mare capacitate de răcire din industrie, de până la 2,2 MW, într-un singur cadru

Vertiv Liebert AFC high capacity models

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a anunțat astăzi introducerea modelelor de mare capacitate din gama sa de chillere cu șurub invertor Vertiv™ Liebert® AFC care utilizează un agent frigorific cu potențial redus de încălzire globală (GWP). Disponibile în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), noile modele oferă o capacitate de răcire de până la 2,2 MW într-un singur cadru, rezultând într-o amprentă mai mică a emisiilor de carbon, necesitând instalarea unui număr mai mic de unități pentru capacitate și reducând timpul și costurile de instalare și întreținere pentru operatorii de centre de date.

Cele mai noi modele Liebert® AFC sunt chillere free cooling de înaltă densitate, pentru exterior, care oferă cea mai mare capacitate din industrie într-un singur cadru. Aceste chillere pregătite pentru viitor permit o operare hibridă pentru centrele de date care implementează aplicații de răcire cu lichid pentru AI și HPC și sunt conforme cu cerințele actuale de reglementare din UE. Chiller-ul este o parte integrantă a soluției globale Vertiv pentru a simplifica implementarea și gestionarea centrelor de date. Prin asocierea chillerelor Liebert AFC cu soluții de apă răcită, cum ar fi sistemul de tratare a aerului perimetral Vertiv™ Liebert® PCW, unitatea de distribuție a agentului de răcire Vertiv™ Liebert® XDU, sistemul de perete termic Vertiv™ Liebert® CWA și controlul inteligent Vertiv™ Liebert® iCOM™ CWM, operatorii pot răspunde eficient nevoilor de răcire pentru aplicațiile centrelor de date de colocare și cloud.

„Pe măsură ce cererea de implementare a AI și HPC crește, clienții caută din ce în ce mai mult soluții care să ofere o capacitate de răcire mai mare într-un spațiu compact”, a declarat George Hannah, senior director global pentru sisteme cu apă răcită la Vertiv. „Cele mai recente chillere Liebert AFC cu GWP redus ajung până la 2,2 MW, într-un factor de formă care reduce semnificativ timpul, costul și complexitatea implementării acestor sisteme. Această soluție susține angajamentul nostru în responsabilitate față de mediu, conformitatea cu cele mai recente standarde de reglementare și se aliniază cu obiectivele noastre de a ne continua expertiza de lider în industrie în domeniul aplicațiilor de răcire cu aer și lichid.”

Vertiv™ Liebert® AFC oferă un consum anual de energie cu până la 20% mai mic comparativ cu soluțiile cu șurub fix. Compresorul acționat de invertor permite reducerea consumului de energie și, în special, a puterii electrice necesare în timpul vârfurilor, ceea ce, la rândul său, permite o mai mare disponibilitate de energie pentru echipamentele IT. Algoritmii inovatori de reglare oferă un control precis al temperaturii de livrare a fluidului către unitățile interioare, îmbunătățind continuitatea și fiabilitatea răcirii. Unitatea este proiectată să funcționeze cu un agent frigorific mai ecologic R1234ze HFO, ceea ce permite proprietarilor de centre de date să respecte Regulamentul UE 2024/573 privind gazele fluorurate și permite clienților să sprijine obiectivele presante de sustenabilitate.

Pentru mai multe informații despre Vertiv™ Liebert® AFC sau alte soluții Vertiv de management termic, inclusiv tehnologii direct-to-chip, imersiune (în curând în EMEA), rack, rând, cameră și de respingere a căldurii, vizitați Vertiv.com.