IT Efficiency / Sustainability — October 17, 2024 at 3:21 pm

Acord PPA multi-buyer pentru decarbonizarea lanțurilor de aprovizionare în domeniul sănătății

by

Schneider Electric a anunțat încheierea primului acord PPA multi-buyer în cadrul programului de decarbonizare a lanțului de aprovizionare – Energize. Astfel, primul grup de cumpărători reunește opt companii care își vor procura energie regenerabilă prin șapte noi proiecte solare în Spania cu doi dezvoltatori, evitând 393.795 de tone metrice de CO2 pe an, timp de zece ani.

AWS, Digital Realty, Google, Meta, Microsoft si Schneider Electric solicita furnizorilor sa sustina decarbonizarea infrastructurii digitale

Sistemele de asistență medicală reprezintă aproape 5% din toate emisiile globale, majoritatea fiind incluse în Scope 3. Programul Energize își propune să abordeze provocările actuale și viitoare ale schimbărilor climatice și impactul acestora asupra sănătății, prin sprijinirea decarbonizării de-a lungul lanțului global de aprovizionare a industriei.

Împreună, trei susținători ai programului Energize – Takeda Pharmaceuticals International AG, Teva Pharmaceutical Industries și UCB -, și furnizorii acestora, Avantor, Organon LLC, Perrigo și West Pharmaceutical Services Inc., au colaborat pentru a finaliza o achiziție agregată de 305 GWh de energie regenerabilă de la Zelestra. În plus, Takeda, Teva Pharmaceuticals, Labcorp și West Pharmaceutical Services au achiziționat 258,7 GWh de energie regenerabilă de la Bruc.

În total, cele opt companii au încheiat 27 de acorduri de achiziție de energie (PPA) pentru 563,7 GWh de energie regenerabilă pe an, pe termen de 10 ani. Aceasta reprezintă aproximativ 393.795 de tone metrice de CO2 evitate pe an, sau echivalentul consumului anual de energie a 51.355 de gospodării. Investiția combinată va sprijini trei noi proiecte solare construite de Zelestra și patru noi proiecte solare construite de Bruc în Spania; capacitatea totală a acestor proiecte depășește 280 MW.

Acest acord de achiziție de energie multi-buyer demonstrează misiunea Energize de a crește accesul la energie electrică regenerabilă pentru lanțul de aprovizionare cu produse farmaceutice și de asistență medicală, atenuând în același timp impactul general al industriei asupra mediului. Până în prezent, programul (înființat în 2021) a oferit educație și sprijin privind achiziția de energie electrică din surse regenerabile pentru peste 750 de furnizori. Cinci noi parteneri – Almirall, Bayer, Kenvue, Sandoz și Schott – s-au alăturat, de asemenea, la Energize în acest an. Grupul de 24 de companii și-a extins perioada de implicare în program până în 2028.

Sustainability Business Schneider Electric a consiliat toate cele opt companii implicate în grup pe parcursul procesului de achiziție și negociere a acordului Sustainability Business va continua să joace un rol de manager de program Energize, sprijinind colaborarea cu susținătorii programului și cu Inițiativa Lanțului de Aprovizionare Farmaceutică – Pharmaceutical Supply Chain Initiative (PSCI) pentru a crește accesul la opțiuni noi și inovatoare de achiziție de energie din surse regenerabile.