Cloud Computing / Edge, Securitate — January 22, 2025 at 5:09 pm

SSE-urile sporesc securitatea aplicațiilor native în cloud

by

Un serviciu de securitate edge(SSE) simplifică securitatea în mediile cloud, multicloud și  cloud hibrid. Mai ales în cazul întreprinderilor mai mici care nu au neapărat personal intern pentru a dezvolta, gestiona și securiza propriile aplicații în cloud.

businessman hand show 3d cloud icon with padlock as Internet sec

Un SSE guvernează politica de securitate și accesul la aplicații pentru mediile cloud. Ajută la determinarea ce li se permite utilizatorilor să facă, când au voie să facă acest lucru și cum au voie să facă acest lucru.

La un nivel de bază, un SSE oferă o poartă web securizată pentru a guverna ce aplicații sunt accesibile. Acest lucru poate ajuta companiile să evite IT-ul umbră, în special în mediile hibride și la distanță. Un SSE oferă, de asemenea, un firewall pentru aplicații web pentru a monitoriza și filtra traficul HTTP. Securitatea interfeței de programare a aplicațiilor și criptarea web sunt, de asemenea, standard cu SSE. În cele mai multe cazuri, SSE-urile analizează traficul HTTP mult mai granular decât ar avea timp pentru un administrator web. Este mult mai ușor să construiți și să executați reguli predefinite cu un SSE.

Un alt beneficiu: un SSE se bazează pe arhitectura de rețea zero-trust. Spre deosebire de VPN-urile, care permit accesul la rețele întregi, ZTNA oferă acces la aplicația specifică solicitată. Combinați acest lucru cu o gestionare puternică a identității și a accesului, iar o afacere poate ajunge la un mediu cloud extrem de sigur. Echipele pot folosi, de asemenea, un SSE pentru a rula interogări împotriva unui motor de inteligență artificială pentru a se asigura că nu dezvăluie informații vulnerabile sau secrete comerciale.

Poate cel mai mare beneficiu al unei SSE este simplitatea sa. Indiferent dacă liderii IT mută aplicații în cloud sau se abonează la aplicații SaaS, echipele ar trebui să combine acele aplicații native din cloud cu un SSE.

SSE-urile și SaaS se potrivesc în cloud

Adesea, organizațiile trec la SaaS, deoarece este mai ușor de gestionat și mai previzibil. Prea des, companiile încearcă să-și construiască propriile aplicații, pentru a afla mai târziu că au suportat costuri mult mai mari decât anticipau. Această problemă este mai puțin probabil să apară cu SaaS.

Evident, fiecare aplicație nu poate fi o aplicație SaaS și va fi întotdeauna nevoie de infrastructură locală. Dar cele care pot fi mutate în SaaS ar trebui să fie și toate acestea ar trebui protejate cu un SSE. La fel ca SaaS, un SSE este gestionat prin interfețe mai simple; este un model de cheltuieli operaționale; poate fi accesat intern sau extern, ceea ce îl face ideal pentru mediile cloud hibride și poate oferi o securitate mai mare prin proiectare.

Nu vă fie teamă de cloud din motive de securitate – trebuie doar să fiți judicios cu privire la sarcinile de lucru care aparțin cloud-ului și să fiți inteligent în privința modului în care le asigurați.