Având procesele de lucru automatizate în proporție de peste 68%, fabrica Schneider Electric din Plovdiv, permite, prin intermediul centrului său de inovație, demonstrații ale implementărilor tehnologiilor digitale Industry 4.0 ale companiei.
Unitatea este una dintre cele mai mari facilități de ultimă generație din Europa, ocupând o suprafață de 12.000 mp și producând 42 de milioane de întrerupătoare de circuit pe an. Spre deosebire de multe companii industriale, în care noile tehnologii sunt accesibile doar celor din interior, fabrica inteligentă Schneider Electric din Plovdiv încurajează tranparenta, schimbul de cunoștințe și prezintă soluțiile tehnologice prin intermediul cărora a fost construită aceasta fabrica smart tuturor clientilor interesati – de la companii, la instituții și chiar si studenților.
Scopul principal al implementării tehnologiilor și al demonstrațiilor este acela de a impulsiona transformarea digitală între țările din sud-estul Europei.
„Ca lider în industria noastră, avem responsabilitatea de a sprijini adoptarea tehnologiilor digitale care remodelează industriile, clădirile și infrastructura pentru un viitor mai sustenabil. Prezentând celor interesați soluțiile digitale pe care le-am implementat deja și beneficiile pe care le aduc în munca noastră de zi cu zi, vrem să încurajăm pe toată lumea să demareze procesul de transformare digitală”, a declarat Petr Hermann, Cluster President, Europa de Sud-Est.
Schneider Electric este prezentă în această regiune a Europei cu operațiuni complexe, cu o forță de muncă competentă și cu abilități specifice. Printre acestea se numără centrul de cercetare și dezvoltare smart grid din Serbia, precum și siturile de producție, centrul regional de distribuție și serviciile de energie și sustenabilitate din Ungaria. „La Schneider Electric facem ce spunem, aducând pe piață soluții și servicii testate în cadrul propriilor noastre operațiuni, pentru un plus de sustenabilitate și eficiență”, a adăugat Petr Hermann.
Prin intermediul fabricii inteligente de la Plovdiv, compania asigură distribuția electrică și protecția persoanelor din aproape 30 de țări. Procesele fabricii sunt automatizate în proporție de peste 68%, iar operațiunile sunt digitalizate printr-o serie de aplicații inovatoare. Productivitatea și eficiența sunt gestionate prin colectarea și vizualizarea datelor pe panouri ușor de utilizat, care permit luarea deciziilor rapid și informat. Întreținerea se face cu ajutorul unei soluții bazate pe realitate augmentată, pentru a economisi ore de muncă pentru personal și pentru a dispensa complet procesele de folosire a hârtiei. Drept urmare, forța de muncă este mai puternică, iar cunoștințele oamenilor progresează constant.
Pentru Schneider Electric, recunoscută recent drept cea mai sustenabilă companie din lume, încurajarea ecosistemului de parteneri și clienți în direcția utilizării tehnologiilor digitale face parte din misiunea principala pentru regiunea de sud- est a Europei.