Esential — June 29, 2021 at 9:26 am

Cele mai multe firme nu detectează creşterile de costuri cloud

by

Manager Offering Cloud Containing Connected NodesCele mai multe organizaţii la nivel mondial habar n-au câţi bani cheltuie ele de fapt pe servicii cloud, conform unei cercetări recente efectuate de compania independentă de monitorizare a consumului de cloud Anodot. Cercetarea arată că patru din cinci organizaţii nu pot detecta imediat creşterile bruşte de costuri ale serviciilor cloud, şi care pot ajunge şi la sută la sută.

Mai bine de un sfert din participanţii la studiu au declarat că poate dura luni de zile până la observarea unei creşteri semnificative a cheltuielilor efectuate cu serviciile cloud. Iar cu cât compania este mai mare, cu atât mai greu îi este acesteia să identifice creşterile bruşte de costuri. Studiul arată că peste trei sferturi din organizaţiile care cheltuie anual cel puţin 2 milioane USD pe servicii cloud au fost surprinse să afle cât de mult au cheltuit ele cu astfel de servicii în realitate.

Aprofundând problema, aproape 50 la sută din respondenţi au spus că au înregistrat creşteri de costuri cu serviciile cloud între 10 şi 20 la sută. Aproape o treime au avut parte de creşteri lunare între 25 şi 50 la sută, iar 20 la sută u afirmat că au înregistrat creşteri de până la sută la sută. Ca principală cauză a acestor creşteri a fost adesea citată sarcina provocatoare de a migra aplicaţii cruciale din premizele proprii ale firmei către infratstructura cloud.