Vodafone Romania sustine prima echipa de studenti romani care va participa la cea mai mare competitie internationala de lansat rachete European Rocketry Challenge (EuRoC), ce va avea loc intre 11 si 17 octombrie, in Ponte de Sor, Portugalia. La eveniment participa 20 de echipe si aproape 400 de studenti din toata Europa.
„Echipa 2Space este un exemplu de determinare, sunt primii studenti care reprezinta Romania la o astfel de competitie internationala. Au depus mult efort in proiectarea si construirea rachetei si ne bucuram ca am putut sa contribuim si noi ca obiectivul lor sa devina realitate. Le uram succes si cred cu tarie ca unele intalniri nu sunt deloc intamplatoare, iar colaborarea noastra va continua cu siguranta, ca parteneri tehnologici, si dupa intoarcerea din Portugalia”, a declarat Ciprian Zamfirescu, Digital Transformation Manager, Vodafone Romania.
“Vodafone trece acum printr-o schimbare menita sa raspunda nevoilor actuale si viitoare ale clientilor nostri, evoluam de la o companie de telecomunicatii la una de tehnologie. Perioada pe care o traversam la nivel mondial a accelerat si mai mult procesul de adoptare a noilor tehnologii in toate domeniile. Sustinem inovatia si pentru a putea raspunde prompt nevoilor clientilor nostri, cautam oameni creativi si cu initiativa care sa ni se alature. De aceea, am realizat parteneriate cu universitati si investim in tinerii care creeaza tehnologia de astazi, pe care i-am sustinut si ii vom sustine in continuare”, a completat Ciprian Zamfirescu, care este si mentorul echipei 2Space.
Echipa 2Space, care va reprezenta Romania, este formata din sapte studenti de la mai multe facultati din Bucuresti: Marius Trifu (Facultatea de Automatica si Calculatoare), Inesa Schmidt (Academia de Stiinte Economice), Andrei-Toma Stoica (Facultatea de Automatica si Calculatoare), Constantin-Catalin Chelmus (Facultatea de Inginerie Aerospatiala), Andrei Madalin Grigore (Facultatea de Inginerie Aerospatiala), Robert Mihai Ionita (Facultatea de Inginerie Aerospatiala) si Vlad-Marian Ivanciu (Facultatea de Inginerie Aerospatiala). Racheta lor se numeste Eva si are o greutate de aproape 30 de kg si o inaltime de 2,5m, iar obiectivul ei este sa ajunga la 9.000 de metri altitudine.
„Pentru noi, EuRoC 2021 este primul context oficial si international in care avem oportunitatea de a construi si lansa o racheta. Suntem extrem de recunoscatori ca am fost acceptati la aceasta competitie, deoarece simtim ca ne apropie de telul nostru: sa oferim transport orbital pentru nanosateliti. Datorita sprijinului oferit de Vodafone Romania, avem ocazia sa concuram si sa reprezentam Romania la un concurs de prestigiu global. Mai mult, avem prilejul sa castigam multa experienta si sa cunoastem alti tineri la fel de pasionati ca noi, cu care putem derula proiecte in viitor. Suntem gata sa dam tot ce avem mai bun, sa invatam si, cand ne intoarcem, sa aplicam toate cunostintele acumulate pentru a sustine tinerii pasionati de industria spatiala”, a mentionat Marius Trifu, membru al echipei 2Space.
EuRoC isi propune sa stimuleze tinerii care studiaza ingineria sa proiecteze, sa construiasca si sa lanseze propriile lor vehicule. Intr-un sens mai larg, competitia are ca obiectiv incurajarea studentilor sa invete stiinta, tehnologia, ingineria si matematica (STEM) si sa-si dezvolte competentele tehnice.