Pharma & Health — November 18, 2021 at 3:41 pm

Tablourile electrice de la Pavilionul Chirurgie și ATI al Spitalului Militar de urgență Regina Maria au fost modernizate cu soluții inovatoare de la Schneider Electric

by

Schneider Electric, liderul global în transformarea digitală a managementului energiei și automatizării, a furnizat tablourile pentru modernizarea infrastructurii electrice a pavilionului A – Chirurgie și ATI – din cadrul Spitalului Militar de Urgență Regina Maria din Brașov.

Schneider Electric,,Ne-am dorit să realizăm lucrări de reabilitare și modernizare la acest pavilion, mai cu seamă în contextul în care acesta acomodează secția de CHIRURGIE și ATI, prin urmare, era necesară aducerea blocului operator și a saloanelor de terapie intensivă la nivelul normelor actuale de construcție  și siguranță a pacienților”, menționează col. Doru Telembeci, Directorul administrativ al unității militare.

Pavilionul functiona cu niște tablouri electrice vechi de peste 30 de ani, care aveau nevoie de modernizare pentru a deservi în condiții de siguranță toate echipamentele medicale instalate între timp. Întreaga durată de derulare a proiectului de modernizare, de la nota conceptuală până la recepția finală a fost de circa 3 ani.

„Suntem conștienți că infrastructura electrică a unui spital este esențială pentru buna desfășurare a actului medical”, completează Adrian Georgescu – Adca Proiect, cel care a elaborat proiectul de instalații electrice. „Siguranța și securitatea pacienților și a personalului medical constituie un obiectiv esențial pentru orice proiectant, prin urmare am urmărit să implementăm la spitalul Regina Maria cele mai inovatoare soluții. Tablourile electrice Smart Prisma Med de la Schneider Electric combină avantajele intrinseci ale sistemului IT medical cu cele date de înalta fiabilitate și siguranța în funcționare dovedite ale întreruptoarelor electrice, într-o soluție unitară, provenind de la un singur furnizor”.

Beneficiile majore ale implementării acestor solutii vizează creșterea siguranței pacienților și a personalului medical prin reducerea riscului de șocuri electrice, creșterea disponibilității pentru instalarea de noi echipamente și optimizarea costurilor de întreținere pe perioada de funcționare a spitalului.

„Obiectivul nostru este să susținem administrațiile spitalelor și instituțiile guvernamentale de resort în procesul foarte necesar de modernizare a infrastructurii electrice a clădirilor, în așa fel încât echipamentele medicale moderne să poată fi instalate și operate în siguranță, și astfel să contribuim la construcția unor spitale sigure, reziliente și eficiente,” încheie Lucian Enaru, Director General Schneider Electric Romania.

Până în acest moment, aproximativ 300 de tablouri cu soluții Smart Prisma Med de la Schneider Electric protejează instalațiile electrice ale sălilor de operație și terapie intensivă din peste 25 de spitale publice și private din România.