Schneider Electric a decis să utilizeze baterii cu litiu-ion (Li-ion) ca o alternativă la bateriile clasice cu plumb și acid (VRLA) pentru majoritatea soluțiilor UPS trifazate din portofoliul său.
„Deși bateriile VRLA rămân tehnologia dominantă de stocare a energiei în UPS-uri datorită preţurilor mici şi fiabilităţii ridicate, bateria litiu-ion devine o opţiune din ce în ce mai atractivă pentru un segment tot mai mare de clienţi”, spune Pedro Robredo, Vice President Secure Power Systems, Schneider Electric. „Deşi preţurile iniţale rămân mai ridicate în comparaţie cu cele ale bateriilor VRLA, diferenţa de cost s-a redus semnificativ în ultimii ani. Mai mult decât atât, în funcţie de scopul pentru care sunt utilizate, soluţiile Li-ion pot oferi economii în ceea ce privește costul total de exploatare de la 10% până la 40% în perioada pentru care sunt utilizate”.
Schneider Electric îşi ajută clienţii să rezolve unele dintre provocările-cheie cu care se confruntă atunci când utilizează UPS-uri, inclusiv:
Reducerea semnificativă a dimensiunii şi greutăţii UPS-ului pentru o utilizare mai eficientă a spaţiului: bateriile Li-ion concentrează o cantitate mare de energie într-un produs de dimensiuni mai mici. Rezultatul este că aceste baterii ocupă numai o treime (sau mai puţin) din spaţiul pe care îl ocupă o soluție bazată pe baterii VRLA, care generează aceeaşi energie. Astfel, clienţii sunt ajutaţi să economisească spaţiul disponibil pentru echipamentul IT, dar şi să reducă cerinţele de răcire, lucru care scade atât costurile de capital, cât şi de operare.
Extinderea vieţii bateriei UPS şi reducerea costurilor de întreţinere: Bateriile cu litiu sunt proiectate pentru a avea o durată de viață mai lungă, ceea ce reduce eforturile de costuri și întreținere asociate înlocuirii bateriei.
Opțiunile de baterie Li-ion vor fi disponibile la scară largă pentru proiectele cu soluții Symmetra MW, Galaxy 7000 și Galaxy VM în a doua jumătate a acestui an, iar suportul pentru celelalte produse trifazate va fi introdus pe parcursul anului 2017.