Un recent studiu realizat de Juniper Networks arată că, deşi în întreaga regiune EMEA se implementează politici sustenabile de infrastructuri de reţea, există un gol de cunoaştere când vine vorba de adevăratele imperative, probleme şi oportunităţi legate de reţelele IT sustenabile.
Juniper a încheiat un parteneriat cu firma Vanson Bourne pentru a realiza o cercetare care a cuprins peste 650 de factori de decizie IT şi peste 1200 de angajaţi din EMEA pentru a realiza raportul Future of Networking în scopul de a estima încrederea în transformarea sustenabilă a networking-ului în mediul de afaceri.
Cercetarea a descoperit că 83% din factorii de decizie din EMEA lucrează pentru organizaţii care au implementat sau implementează o politică sustenabilă de infrastructură de reţea. Rezultatele sugerează că sprijinul pentru această transformare va creşte şi mai mult în următorii câţiva ani: 86% din factorii de decizie şi angajaţi vor să vadă mai multe acţiuni pozitive din partea liderilor organizaţiei în legătură cu sustenabilitatea IT în următorii doi până la cinci ani.
Studiul avertizează însă că infrastructurile de reţea trebuie construite şi operate în mod responsabil pentru a minimiza consumurile de electricitate şi spaţiu, pe măsură ce organizaţiile de la nivel global îşi intensifică eforturile de a reduce semnificativ emisiile de carbon.
Însă, deşi există un consens între respondenţi că networking-ul sustenabil şi politicile şi capabilităţile legate de infrastructură sunt importante (85% au declarat că ele sunt extrem de importante sau importante) înţelegerea legată de problemele şi oportunităţile privind sustenabilitatea rămâne divizată.
Doar 32% dintre angajaţii de birou chestionaţi cred că organizaţia din care face parte înţelege deplin impactul problemelor legate de IT-ul sustenabil, faţă de 46% dintre factorii de decizie. Nu în ultimul rând, doar 13% dintre respodenţi în general consideră în mod specific că organizaţia lor are o înţelegere slabă sau inexistentă a chestiunii.
Când vine vorba de viitorul sustenabil al afacerii, rolul oamenilor a fost descoperit ca fiind la fel de important precum cel al ţintelor legate de emisiile de carbon. Aprofundând modalităţile de recrutare personal evidenţiate de cercetare, 40% dintre respondenţi au declarat că organizaţia lor nu recrutează având în vedere rolurile tehnice din viitor, ceea ce ar putea include roluri şi abilităţi legate de AI, sustenabilitate şi mediu, precum şi politici sociale şi de guvernanţă eficientă, printre altele.