Networking — February 20, 2023 at 2:22 pm

Axis Communications lansează prima cameră din lume cu protecție împotriva exploziilor

by

Axis Communications anunță lansarea primei camere cu protecție împotriva exploziilor din lume, special destinată utilizării în locațiile periculoase. Aceasta este proiectată pentru Zonele 2, 22 și Clasa I/II/III Divizia 2, în conformitate cu standardele internaționale (ATEX, IECEx, NEC).

P1468 (4)Camera cu protecție împotriva exploziilor AXIS P1468-XLE, de tip bullet, utilizează metoda de protecție „Ex e”, cunoscută ca fiind o abordare de „siguranță sporită” sau „necombustibilă”. Aceasta împiedică producerea de arcuri electrice și scântei, precum și atingerea unor temperaturi excesive în timpul funcționării normale a echipamentelor electrice. Drept urmare, echipamentele electrice care utilizează protecția „Ex e” nu pot aprinde gazele sau praful dintr-un mediu cu potențial combustibil.

AXIS P1468-XLE oferă o calitate excelentă a imaginii la o rezoluție 4K, în orice condiții de luminozitate, are la bază cel mai recent sistem pe cip (SoC) creat de Axis, ARTPEC-8, și include o unitate de procesare cu învățare profundă (DLPU) care activează funcții avansate și aplicații puternice de analiză care rulează la marginea rețelei. Datorită tehnologiilor Lightfinder 2.0, Forensic WDR și OptimizedIR, această cameră puternică oferă culori naturale și detalii criminalistice excelente în orice condiții de luminozitate. Dispune de un design compact și ușor, putând fi instalată cu ușurință, în plus, caracteristicile de securitate cibernetică integrate ajută la prevenirea accesului neautorizat și protejează sistemul.

Caracteristicile principale includ:
– Concepută pentru Zonele 2 și 22 și Divizia 2;
–  Aplicație de analiză bazată pe învățarea profundă;
– Calitate video excelentă, cu o rezoluție 4K la 60 fps;
– Imagini detaliate în toate condițiile de luminozitate;
– Rezistență la impact și intemperii.

Această cameră multifuncțională oferă multe avantaje în cadrul aplicațiilor de protecția muncii și facilitează eficiența operațională. De exemplu, se pot dobândi o înțelegere mai profundă și un nivel mai înalt de conștientizare prin crearea unei rețele senzoriale avansate bazate pe date, care să fie integrată cu senzorii și sistemele existente. Acest dispozitiv rentabil poate fi utilizat pentru a monitoriza și a optimiza procesele în timp real, pentru maximizarea randamentului. În plus, pot fi extrase și transmise metadate, care pot fi apoi utilizate pentru monitorizarea tendințelor și mentenanță predictivă.