În sectoare precum comerțul cu amănuntul, guvernul și finanțele, organizațiile își modernizează mainframe-urile, nu le abandonează.
Organizațiile rulează aplicații critice pe computere mainframe de decenii. Unii au încercat să migreze aceste sarcini de lucru către cloud sau alte platforme, dar, în multe cazuri, au stabilit că menținerea operațiunilor mainframe este cea mai bună cale de acțiune.
În loc să migreze operațiunile mainframe-urilor către noi platforme, organizațiile caută să le modernizeze, permițând accesul la noi capabilități, menținând în același timp funcționarea sarcinilor de lucru esențiale.
Pentru multe organizații, nu există altă platformă care să le ofere ceea ce au nevoie în ceea ce privește performanța tranzacțiilor, fiabilitatea și securitatea. Dar apoi, vor să modernizeze și să facă mainframe-ul mai integrat cu restul centrului lor de date și cu cloud-ul.
Pe măsură ce companiile iau în considerare viitorul sistemelor lor mainframe, ele trebuie să gândească strategic. Platformele lor de calcul trebuie să sprijine nevoile lor de afaceri. În plus, pe măsură ce liderii IT și de afaceri plănuiesc viitorul, ei trebuie să fie capabili să mapeze un curs de la sistemele lor IT actuale la obiectivele lor viitoare.
Securitatea rămâne o provocare critică pentru organizațiile care doresc să își modernizeze operațiunile IT. Infractorii cibernetici sunt mai organizați și mai sofisticați decât oricând, iar abordarea atacurilor lor reprezintă o prioritate pentru organizațiile din toate industriile.
Ransomware-ul a apărut ca o amenințare în ultimul deceniu, dar liderii IT trebuie, de asemenea, să abordeze numeroase alte riscuri de securitate, inclusiv phishing-ul și amenințările interne. Noile instrumente și strategii de securitate pot ajuta organizațiile să facă față provocării.
Multe dintre organizațiile care au adoptat mainframe cu zeci de ani în urmă aveau loturi mari de calcule de care trebuiau făcute într-un timp limitat. Pe lângă organizațiile financiare, de retail și guvernamentale, acestea au inclus companiile aeriene care trebuiau să imprime bilete pentru mii de clienți, precum și companiile de logistică și mari universități.
O abordare de modernizare este adoptarea unei noi soluții mainframe care să poată funcționa în locul tehnologiei mai vechi și să ofere noi capabilități. O altă opțiune este construirea unui mediu hibrid care combină noul hardware împreună cu serviciile cloud, ceea ce poate ajuta echipele IT și liniile de afaceri să profite de instrumentele emergente, cum ar fi inteligența artificială, menținând în același timp sarcinile de lucru vechi.
Cei care adoptă soluții mainframe modernizate pot vedea îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește eficiența centrului de date, precum și un consum mai scăzut de energie.
Provocarea menținerii suportului pentru mainframe
Mainframe-urile vor continua să fie elemente de bază importante pentru multe organizații, dar pentru unii lideri IT este din ce în ce mai dificil să angajeze angajați care au abilitățile specializate necesare pentru a le gestiona.
Deși atragerea de talente cu experiență în mainframe rămâne o provocare, acum există mai multe resurse disponibile decât acum câțiva ani. A crescut finanțarea pentru educația mainframe și, de asemenea, vedeți o mulțime de tabere de pregătire care au apărut. Problema reală este decalajul de experiență dintre profesioniștii pensionați și noua generație care îi înlocuiește.
Multe companii ar putea avea nevoie de servicii externe pentru a-și menține sistemele centrale. Dar cei mai buni furnizori de servicii vă pot ajuta să vă eficientizați operațiunile mainframe-ului, extinzându-vă și operațiunile bazate pe cloud. Asta e o abordare foarte pragmatică.