IBM a investit 200 milioane USD în noul sediu global pentru divizia Watson Internet of Things (IoT) din Munchen, noi capabilităţi IoT în jurul Blockchain şi noi soluţii de securitate. De asemenea, IBM a anunţat creşterea accelerată a numărului de clienţi care obţin rezultate pozitive reale din folosirea tehnologiilor Watson IoT pentru obţinerea de informaţii relevante de la miliarde de senzori încorporaţi în maşinării, autovehicule, drone, rulmenţi, echipamente şi chiar spitale.
Actualmente, IBM dispune de 6000 de clienţi la nivel global care folosesc soluţiile şi serviciile Watson IoT, faţă de 4.000 cu doar 8 luni în urmă. Sediul Watson IoT din Munchen va găzdui primele facilităţi de tip Cognitive IoT – laboratoare industriale, practic, unde clienţii şi partenerii pot lucra alături de cei 1.000 de cercetători şi experţi în afaceri IBM situaţi în Munchen, pentru a ataca cele mai dure provocări ale industriilor din care fac ei parte.
Schaeffler, Aerialtronics şi spitalul universitar Thomas Jefferson obţin succesul cu IBM Watson IoT
Companii din întreaga lume continuă să demonstreze obţinerea de rezultate pozitive de afaceri cu ajutorul Watson IoT. Printre numele noi se numără:
– Schaeffler, companie germană din industria grea şi una din companiile mondiale de frunte din domeniul auto şi echipamentelor industriale, va analiza volume imense de date de la milioane de senzori şi dispozitive pentru fluxurile sale operaţionale, în scopul obţinerii de informaţii relevante care să ajute compania să fie mai flexibilă, să ia decizii mai rapid şi să optimizeze performanţele echipamentelor de pe teren. Urmariti materialul video.
– Aerialtronics, firmă olandeză de design şi de producţie sisteme de aviaţie fără pilot pentru domeniul industrial, a anunţat primele drone comerciale care includ capabilităţi de cognitive computing cu ajutorul Platformei IBM Watson Internet of Things (IoT) în cloud-ul IBM. Dronele Aerialtronics vor fi folosite la monitorizarea tiparelor de trafic urban, la inspectarea turbinelor de vânt şi a platformelor petroliere şi la optimizarea locaţiilor înalte de găzduire celule pentru comunicaţii. Prin folosirea acestor drone, urcarea pe astfel de turnuri de comunicaţii nu mai este necesară. Dronele Aerialtronics pot fi lansate de la sol, iar cu ajutorul camerelor de luat vederi de înaltă definiţie şi a soluţiei software Watson Visual Recognition analytics, se poate obţine imediat o imagine completă la 360 de grade şi o privire de ansamblu de mare rezoluţie.
– Spitalul universitar “Thomas Jefferson”, situat în Philadelphia, Pennsylvania, lucrează împreună cu IBM la lansarea de camere de spital cognitive, dotate cu IBM Watson Internet of Things (IoT) – prin capacitatea de a vorbi şi interacţiona cu ajutorul difuzoarelor încorporate conectate la platforma IBM Watson IoT, pacienţii pot prelua controlul asupra şederii lor în spital şi asupra experienţei spitaliceşti la modul general – lumini, jaluzele, întrebări despre facilităţile spitalului sau chiar obţinerea de informaţii de bază despre medicul lor curant.
De asemenea, IBM anunţă mai multe oferte în beneficiul clienţilor şi dezvoltatorilor IoT, incluzând Watson IoT şi Blockchain, un set nou de soluţii şi servicii de securitate IoT, şi meniul pentru Interfaţa de Limbaj Natural şi Cognitive IoT.
Pentru mai multe informaţii despre Watson IoT, vizitaţi: www.ibm.com/iot.