Stimulată de cerințele tot mai mari de procesare a informațiilor ce au la bază inteligența artificială și învățarea automată, industria centrelor de date trebuie să gestioneze o creștere rapidă pentru a sprijini aceste noi progrese tehnologice, reducând în același timp impactul său asupra mediului până la net-zero, pentru a îndeplini angajamentele climatice globale.
Ca răspuns, Schneider Electric a creat un cadru actualizat de raportare a parametrilor de mediu, standardizat, cu actualizări critice pentru businessuri, astfel încât să ajute companiile să facă față acestei provocări.
Aceasta este o revizuire a cărții albe originale publicate în noiembrie 2021, care a fost creată pentru a sprijini și a promova industria centrelor de date prin furnizarea de metrici standardizate pentru raportarea sustenabilității. A fost primul cadru Data Center Environmental Sustainability Metric de acest fel. Schneider Electric ia în serios sustenabilitatea și a solicitat feedback-ul clienților și al asociațiilor din industrie în 2023, ceea ce a contribuit la publicarea acestei ultime revizuiri a cărții albe.
Compusă din 28 de indicatori cheie de sustenabilitate, în cinci categorii: energie, emisii de gaze cu efect de seră, apă, deșeuri și ecosistem local, abordarea standardizată recomandată, bazată pe date, este prezentată într-o carte albă revizuită disponibilă pentru descărcare aici.
Deoarece companiile din centrele de date se află în diferite etape ale parcursului lor sustenabil, cartea albă conturează valorile în trei etape de raportare: Beginning, Advanced și Leading. Etapa Beginning are șase metrici care reprezintă raportarea de bază pentru energie, consumul de apă și emisiile de gaze cu efect de seră (GES) – valorile de bază necesare pentru fiecare centru de date. Etapa Advanced include valori mai detaliate pentru energie, apă, emisii de GES și introduce două categorii noi, inclusiv deșeuri și ecosistem local. Etapa Leading adaugă valori și mai detaliate la categoriile existente.