HP România a încheiat o sesiune de plantare în cadrul programului „Fă Cadou un Copac” organizat de Asociația MaiMultVerde. Peste 200 de voluntari – angajați ai HP România, copii ai acestora, dar și reprezentanți ai partenerilor HP – au plantat 5.000 de puieți de salcâm la Videle, în Teleorman.
Este o inițiativă care face parte din programul global HP Forest, lansat în România în 2019. De atunci, în fiecare an, HP România ia parte la acțiuni de împădurire în sudul României pentru a ajuta la refacerea zonelor degradate, amenințate de deșertificare. România are un grad de împădurire de 60%, dar zonele din sudul țării ating doar 6,5%.
„Din 2019, am plantat aproape 30.000 de puieți în România împreună cu diverse ONG-uri și asociații de mediu care au grijă de zonele deja împădurite și se asigură că în toate aceste locuri va crește o bucățică de pădure. E deja o tradiție pentru HP România să ia parte la astfel de acțiuni de refacere a terenurilor degradate și le mulțumesc colegilor și partenerilor noștri care în fiecare an răspund prezent la aceste acțiuni. Sustenabilitatea este o misiune în sine pentru HP și, în România, suntem implicați în numeroase proiecte. Și nu ne limităm la inițiative de mediu, avem programe care vizează echitatea digitală și o cultură a incluziunii”, a declarat Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania.
„Pentru că programele MaiMultVerde înseamnă mai mult decât acțiuni punctuale de plantare sau igienizare, în 2015 am demarat colaborarea cu primăria din Videle pentru refacerea „pădurii nebune” din jurul orașului. Este o acțiune de amploare care vizează refacerea vechilor codri, înlocuiți în perioada comunistă de terenuri agricole ajunse în ultimii 30 de ani în fază avansată de degradare, ca urmare a exploatării nesustenabile. În cei nouă ani de colaborare, cu implicarea a peste 2.000 de voluntari și cu sprijinul comunității locale, am împădurit o suprafață de peste 20 de hectare de teren degradat pe care am plantat 150.000 de copaci, printr-un efort comun susținut de-a lungul anilor de nenumărați parteneri corporate și donatori persoane fizice. Acțiunea de plantare organizată alături de HP reprezintă încă un exemplu de bune practici de parteneriat public-privat care implică autorități locale, companii responsabile și voluntari implicați în protecția mediului”, spune Andreea Hofer, Director de Programe Asociația MaiMultVerde.
Pădurile sunt esenţiale pentru combaterea schimbărilor climatice, dar aproape jumătate dintre pădurile lumii sunt în pericol. Abordarea HP privind conservarea pădurilor merge dincolo de plantarea copacilor, prin parteneriate cu organizaţii de mediu renumite, proiectarea produselor şi serviciilor pentru reducerea impactului asupra mediului şi punerea la dispoziţie a instrumentelor pentru o imprimare mai responsabilă.
HP vrea să devină o companie Forest Positive până în 2030 și să compenseze pentru fiecare pagină imprimată, prin angajamentul său faţă de conservarea pădurilor. Cu ajutorul World Wide Fund, HP calculează consumul de hârtie pentru milioane de imprimante HP şi se angajează să compenseze în egală măsură sau mai mult, până în 2030.