Inteligența artificială (AI) și Internetul lucrurilor (IoT) sunt două acronime incredibil de populare care au apărut recent ca o forță perturbatoare în lumea tehnologică. În ultimii ani, AI și IoT au revoluționat și transformat modul în care interacționează lumea. Acum, acest progres a progresat și mai mult cu o nouă combinație inovatoare și captivantă numită Inteligența Artificială a Lucrurilor (AIoT).
Definiția AI este dată de mașinile bazate pe inteligență care îndeplinesc sarcini asemănătoare omului, cum ar fi un asistent virtual, conștientizare de sine și activități de automatizare. IoT cuprinde computere interconectate și dispozitive sistematice care pot colecta, transfera și comunica date prin rețele în timp real, fără nicio intervenție umană.
Cum se combină exact AI și IoT?
În mod independent, atât AI, cât și IoT oferă beneficiile lor. Când sunt combinate, sunt de aşteptat îmbunătățiri operaționale, de interacțiune, de gestionare a datelor și analitice. Sistemele IoT sunt construite pentru control și ca declanșatoare de semnal. AI ia decizii inteligente prin finalizarea sarcinilor prin algoritmi de învățare a datelor sau un set de reguli sau prin procesarea datelor de la care mașina poate învăța pentru a oferi rezultate precise.
Atunci când se adaugă AI și IoT pentru crea AIoT, dispozitivele IoT pot analiza datele utilizate în echipamente sau alte dispozitive și pot lua decizii proactive, inteligente și precise fără implicarea oamenilor. În cele din urmă, aceste dispozitive vor deveni dispozitive inteligente, comunicative și puternice, care pot procesa date și pot lua decizii mai rapid și mai precis ca niciodată.
În esență, AIoT poate face tranziția de la încrederea în oameni la încredere în tehnologie cât mai simplă posibil.
În lumea de astăzi, AIoT are deja un impact global. Câteva exemple de AIoT în acțiune ar fi supravegherea inteligentă de securitate, care folosește analize de date în timp real pentru a ajuta la detectarea unui eveniment suspect care se întâmplă într-o anumită locație, vehiculele autonome, clădirile de birouri AI și IoT care interacționează cu clădirile de birouri inteligente. tehnologiile de control al accesului (ACT) care integrează AI și IoT prin tehnologii pentru zonele de acces.
IoT devine din ce în ce mai inteligent odată cu integrarea inteligenței artificiale și va trece doar o perioadă scurtă de timp până când companiile le vor integra pentru a identifica și a obține informații inteligente prin intermediul datelor. Scopul final este acela de a permite mașinilor și sistemelor să ia decizii precise fără a fi nevoie de nicio intervenție umană.
Astăzi, o combinație a acestor tehnologii devine din ce în ce mai discutată în toate sectoarele industriale, pe măsură ce căutăm modalități de a crea un „nou normal” mai bun în lumina crizei pandemice actuale. AI și IoT se construiesc încet, dar sigur pentru această eventualitate.
Mai multe detalii aici.