Evenimente, Servicii IT — May 28, 2024 at 2:20 pm

Konica Minolta oferă o viziune inteligentă asupra viitorului în industria de tipar, la drupa 2024

by

Konica Minolta și MGI vor prezenta la drupa 2024 peste 30 de dispozitive de printare care vor rula live, același număr de afișaje software și vor demonstra cum tehnologiile de toner și jet de cerneală se completează perfect în camera de printare a viitorului.

Cu cele mai avansate linii de producție digitale, prezentate vreodată în public, participarea comună a celor două branduri la drupa, Konica Minolta și MGI,reprezintă o transformare digitală de pionierat în cadrul expoziției de la Düsseldorf.

Standul de la A65, Hala 8B, ce se desfășoară pe o suprafață de 2.400 de metri pătrați, cu șase zone interconectate aflate pe două etaje, simulează linia de producție a unei fabrici inteligente mari și moderne, unde vizitatorii pot vedea de aproape cum sunt combinate, în mod holistic, tehnologiile și expertiza. Konica Minolta continuă să își susțină clienții și partenerii în transformarea lor digitală și prezintă soluții reale end-to-end, pornind de la planificare și design, până la procesele de tipar, post producție și logistică, toate într-un singur stand.

Olaf Lorenz, General Manager International Marketing, Konica Minolta Business Solutions Europa: „Prezența noastră la drupa, cu peste 20 de premiere europene, va merge dincolo de a fi doar o privire către viitor. Este o manifestare a devotamentului nostru față de clienți, de a iniția transformarea digitală, a promova reziliența și a contribui la sustenabilitatea industriei de tipar, în special acum, pe măsură ce era industriei 5.0 prinde contur.”

Cu peste 20 de premiere europene la drupa, Konica Minolta se concentrează puternic pe sustenabilitate, valoarea printului și modul în care clienții pot „vedea potențialul din viitorul industriei de tipar”. Compania va prezenta modalități de producție durabilă în conformitate cu filosofia Industriei 5.0, acest lucru fiind realizat cu ajutorul tehnologiilor de asistență, operațiuni care economisesc forță de muncă și sunt ușor de utilizat, îmbunătățind debitul tuturor proceselor de lucru, nu doar a celor de printare.

Inovațiile și vânzările vorbesc despre progres

Printre cele 30 de echipamente care vor rula live se numără următoarea generație a sistemului de tipar digital industrial cu jet de cerneală HS-UV de la Konica Minolta, AccurioJet 6000, care va fi prezentat pentru prima dată la drupa 2024.

AccurioJet60000Acesta este un dispozitiv de tipar digital cu jet de cerneală HS-UV, care oferă o capacitate remarcabilă de 6.000 de coli pe oră (sph) și capabilități de printare pe ambele fețe, asigurând versatilitate și eficiență în operațiunile de tipar. Acest sistem combină vitezele impresionante de printare cu o calitate excelentă a imaginii. Utilizarea senzorilor inline Konica Minolta și a unui spectrofotometru permite monitorizarea și controlul continuu al procesului de printare pentru a asigura constant calitatea superioară.

Un alt debut care va avea loc la drupa este și cel al noului AccurioPress C84hc de la Konica Minolta. Echipamentul folosește toner High Chroma care facilitează printarea constantă a culorilor strălucitoare și vii. Este singura platformă din lume care utilizează acest tip de toner fără restricțiile impuse de gama de culori a tonerelor obișnuite.

Un alt exemplu de evoluție tehnologică a Konica Minolta implică parteneriatul cu MGI (MGI Digital Printing Systems). Împreună, cele două mărci demonstrează modul în care procesele separate, cum ar fi lăcuirea, adăugarea elementelor de folio, imprimarea, plierea și uscarea pot fi combinate într-un singur ciclu de producție complet integrat, în care AlphaJet de la MGI va centrul atenției și va demonstra beneficiile unei linii complete de producție, cu o singură trecere.

MGI AlphajetPentru clienți, acest lucru înseamnă economii majore în ceea ce privește spațiul, consumul de energie și costurile cu personalul. Configurațiile manuale de la diferite motoare de producție sunt combinate într-un singur sistem complet automatizat, inclusiv utilizarea de software.

AccurioLabel 400Premiatul sistem de tipar digital pentru volume mari, AccurioPress C14000e de la Konica Minolta, ajuns la peste 2.200 de vânzări la nivel global, dar și AccurioLabel 400, echipament de printare a etichetelor cu peste 1.500 de unități vândute în întreaga lume – sunt printre vedetele de la drupa. Acestea, împreună cu alte sisteme au contribuit la susținerea reputației Konica Minolta ca jucător important în industria de tipar digital, iar compania continuă să facă incursiuni pe piețele de tipar comercial și industrial folosind tehnologiile cu jet de cerneală și toner.

„După opt ani lungi, suntem încântați să ne întoarcem la drupa, unde ne putem prezenta viziunea asupra viitorului în industria de tipar. Credem că misiunea Konica Minolta în ceea ce privește tiparul digital profesional este de a promova trecerea de la tiparul analogic, la utilizarea celui digital, creând astfel o lume în care materialele printate au o valoare mai ridicată, sunt tipărite eficient, iar impactul asupra mediului este minimizat. Pentru ca această misiune să fie dusă la bun sfârșit, vom prezenta soluții pentru o gamă largă de domenii de activitate, de la tiparul comercial și până la printarea etichetelor, a ambalajelor și chiar tipar industrial. Avem cel mai bun meniu de produse și soluții din industrie, inclusiv pentru pre-press și post-press”, a mai adăugat Olaf Lorenz.

Printarea automată la un nivel superior cu ajutorul AI

Ultimele progrese în domenii precum printarea programatică, care duce utilizarea datelor variabile la niveluri superioare, prin conținut generat de inteligența artificială adăugat la aplicații, vor face parte din demonstrațiile desfășurate la drupa.

Astfel, în cadrul expoziției va fi prezentat în premieră un software unic denumit “Ex Kansei”. Software-ul predictiv, dezvoltat în urma studiilor efectuate în ani de cercetare, se bazează pe informații vizuale și poate fi folosit pentru a transforma semnalele primite de la creier în vederea evaluării acțiunilor umane. Ex Kansei poate analiza o gamă largă de active ale brandului, inclusiv ambalarea produselor, publicitate pe site-uri web, corespondență directă, materiale de marketing, retailprecum și corespondență directă. Rezultatele sunt dezvăluite în câteva minute de la încărcarea activelor în cloud, software-ul analizează și vizualizează cantitativ totul, de la atenția pe care o atrage un produs și impactul pe care îl produce asupra consumatorului, până la armonia culorilor, nivelul de complexitate și poziționarea produsului.

Punerea în practică a durabilității cu exemple practice

Konica Minolta va demonstra practic cum tiparul digital permite și susține economisirea materialelor și a energiei prin posibilitatea printării on-demand. Un alt exemplu de „sustenabilitate implicită” a companiei va implica utilizarea hârtiei reciclate pentru toate broșurile și alte materiale de marketing produse la cerere în cadrul expoziției. Pentru prima dată, Konica Minolta nu va aduce materiale pretipărite la drupa. În schimb, oricare dintre fișele de produs ale companiei sau alte materiale de marketing pot fi comandate de pe un ecran mare și vor fi tipărite, în urma solicitărilor, pe liniile automate care rulează live.

Elemente unice de robotică și alte progrese software

Cu scopul de a reevalua posibilitățile de tipar, Konica Minolta va prezenta viziunea sa asupra transformării digitale a camerei de printare a viitorului. Un aspect semnificativ al demonstrației se învârte în jurul utilizării eficiente a echipamentelor digitale, subliniind în special automatizarea imprimării.

În cadrul „serviciului de realitate mixtă”, operațiunile de întreținere de la distanță ale Konica Minolta vor fi puse în evidență pentru a oferi suport vizual de la distanță în timp real. Aplicația AIReLink, dezvoltată de Konica Minolta pentru telefoanele inteligente, este un instrument specializat utilizat de inginerii de service. De la lansare și până acum, cu ajutorul acestei aplicații, au fost reduse aproape 10.000 de vizite ale clienților, mai mult de 300.000 de kilometri de drum și 140 de tone emisii de gaze cu efect de seră.

CobotPrin combinația comenzilor moderne cu procesarea automatizată, Konica Minolta a inclus doi roboti Cobot care vor putea preda materialele tipărite clientului care le-a comandat.

Prezentat în premieră la drupa: PaperOne 5000

Acest dispozitiv face parte dintr-o gamă inovatoare de sisteme SEI Laser ce deține cea mai avansată tehnologie de transformare și finisare digitală (tăiere și încrețire), în format coală, cu dimensiuni de la SRA3 și până la B1, pentru în zonele de producție a ambalajelor și artelor grafice. Sistemul modular B2 PaperOne 5000 utilizează software-ul Icaro de la Konica Minolta și poate fi configurat, cu una sau mai multe unități laser, în funcție de cerințele clientului. Tăierea, îndoirea și micro-perforarea sunt doar câteva dintre procesele ce pot fi realizate cu ajutorul acestui echipament.

Suita AccurioPro Color Management (APCM)

Soluția cuprinzătoare de gestionare a culorilor, concepută pentru a eficientiza fluxurile de lucru printr-o abordare integrată, beneficiază acum de noi actualizări.

AccurioPro Dashboard
Versiunea actualizată a instrumentului software avansat de la Konica Minolta acoperă întregul flux de lucru din producție și analizează procesele complete. AccurioPro Dashboard surprinde utilizatorii cu detalii de funcționare, permițându-le să reducă timpul de nefuncționare a echipamentelor de printare, precum și costurile de producție. În același timp, software-ul ajută la maximizarea productivității generale prin analizarea întregului process de producție, colectând și evaluand automat informațiile despre dispozitiv, amplificând astfel inteligența deciziilor consumatorilor în ceea ce privește printarea.

AccurioPro Flux
Această soluție a beneficiat de o serie de actualizări, toate concepute să îmbunătățească automatizarea fluxului de lucru, pentru a extinde oportunitățile de afaceri și pentru a permite clienților o flexibilitate mai mare. Versiunea 10 a software-ului AccurioPro Flux beneficiază de toate cele trei module – Essential, Premium și Ultimate – iar magazinul web a fost și el reîmprospătat și îmbunătățit cu numeroase funcții noi. Cea mai recentă iterație oferă un suport mai ridicat pentru printarea pe sistemul cu jet de cerneală AccurioJet KM-1 de la Konica Minolta.

Opțiunea AccurioPro Flux Label Impose funcționează perfect pe echipamentele AccurioLabel de la Konica Minolta și oferă un pachet all-in-one pentru printarea etichetelor. Aceasta permite furnizorilor să importe și să impoziționeze lucrări de artă, să gestioneze mai facil lucrările de tipar, să adauge date variabile și să printeze etichetele personalizate într-o singură trecere.

Omnia 100 este un dispozitiv de tăiere cu matriță, alimentat automat cu hârtie și deține un sistem de procesare de mare capacitate de la Valiani pentru a răspunde cererii ridicate de materiale cu tăieri personalizate. Acest echipament se integrează complet în fluxurile de printare digitală, oferă setări automate, citește coduri de bare sau coduri QR și nu necesită cunoștințe specializate de operare.