MANAGEMENT — May 29, 2024 at 12:22 pm

Marian Murguleț preia controlul absolut al Trencadis Corp. De la CIO al Guvernului României la Executiv și antreprenor

by

Marian Murguleț, CEO al Trencadis, a preluat controlul absolut al companiei, devenind acționarul unic prin preluarea participațiilor deținute de First Investment Holding LTD, (cu 22,48%).

Marian Murgulet_CEO Trencadis_tranzactieDupă rezultatele foarte bune din 2023, când compania Trencadis a încheiat anul cu afaceri de 33,5 milioane euro (167 milioane lei), în avans cu 38% față de 2022 (cele mai mari venituri din istoria de peste 17 ani a companiei), pipeline-ul de proiecte pentru anii 2024-2026 este unul consistent, în creştere faţă de 2023 datorită atât competenţelor profesionale ale echipei şi livrării în cele mai bune condiţii a proiectelor complexe de transformare digitală, cât și finanțărilor europene disponibile pentru transformarea digitală a sectorului public.

„Principala mea provocare din rolul de investitor și acționar unic este să continui povestea de succes Trencadis, să devenim cel mai mare integrator românesc de soluții IT pentru sectorul public și să ne consolidăm această poziție până la finalul perioadei de implementare a proiectelor finanțate prin PNRR. Și să ne păstrăm, în același timp, ADN-ul 100% antreprenorial care ne conferă flexibilitate și agilitate, calități necesare în sectorul public, unde rapiditatea deciziilor este foarte importantă”, a declarat Marian Murguleț, CEO și acționar unic al Trencadis.

Trencadis intră de acum într-o nouă etapă de dezvoltare și anume consolidarea veniturilor recurente, concomitent cu majorarea capacității de livrare a unei noi serii de proiecte complexe, naționale de transformare digitală a sectorului public, a relației stat-cetățean, stat-mediul de afaceri. Anii 2024-2026 au un potențial uriaș pentru dezvoltarea companiei prin prisma fondurilor europene disponibile în această direcție.

Trencadis este un brand foarte puternic în piața de IT din România, cu un portofoliu de proiecte naționale implementate cu succes precum RO-ALERT livrat în 2017 în doar două luni (pentru IGSU și STS) sau proiecte educaționale de anvergura EDULIB – Platforma Digitală cu Resurse Educaționale deschise (pentru AARNIEC și Ministerul Educației) sau Sistemul Integrat de Management în Sistemul de Asigurări Sociale de Sănătate (Big Data pentru CNAS) ori Proiectul de securitate cibernetică la nivel IAAS și PASS pentru Cloud-ul guvernamental de la STS (aflat în implementare).

„Odată cu preluarea conducerii executive a companiei în martie 2022, mi-am dezvoltat în ritm accelerat apetitul și mentalitatea de antreprenor, plăcerea de a injecta strategic în business doza necesară de risc pentru a-l crește și a rămâne competitiv în același timp. Îmi propun să duc mai departe pasiunea dezvoltării unui proiect antreprenorial cu adevărat scalabil care să genereze un impact cât mai mare în societate pentru că, până la urmă, suntem egali cu impactul pozitiv pe care reușim să-l generăm în rândul semenilor noștri. Cred în schimbarea în bine a umanității prin tehnologie și inovare, prin democratizarea tehnologiei. Cred în generația copiilor mei care este deja parte activă din schimbarea uriașă care va urma prin utilizarea AI în toate domeniile și industriile”, spune Marian Murguleț, noul acționar unic al Trencadis, după ce a preluat acțiunile deținute de First Investment Holding (22,48%).

La peste doi ani de la preluarea conducerii executive a companiei, perioadă în care echipa Trencadis a trecut printr-un proces amplu de schimbare și transformare, Trencadis are în acest moment una dintre cele mai bune echipe specializate în proiecte de transformare digitală din sectorul public din România. Echipa Trencadis se sprijină pe un nucleu de specialiști din zonele de presales, arhitectură, analiză de business și project management cu abilități unice în piața IT din sectorul public din România.

Prin regândirea filosofiei de business, Marian Murguleț a luat împreună cu echipa Trencadis opţiunea de a deveni cel mai mare integrator românesc pe piaţa IT din sectorul public şi lucrează în acest demers împreună cu parteneri, subcontractori şi furnizori pe care continuă să îi aleagă cu mare grijă pe baza referințelor și a calității livrărilor.

Cine este Marian Murguleț, noul acționar unic al companiei Trencadis

Cei peste 24 de ani de activitate profesională atât în sectorul public cât și în cel privat, dintre care peste 14 ani în domeniul IT – inclusiv un an și jumătate ca deținător al portofoliului de CIO al Guvernului României (secretar de stat pentru tehnologia informației la nivelul întregii administrații publice centrale), Marian Murguleț este unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în transformare digitală a sectorului public din țara noastră. El a dobândit de-a lungul celor peste două decenii de activitate profesională o cunoaștere foarte bună a problemelor și a poveștilor de succes din administrația publică, respectiv a pieței de IT din România, a ecosistemului companiilor de profil.

Mai departe, într-un orizont de timp de 12 luni, activitatea Trencadis se va concentra pe următoarele motoare de creștere:

● diversificarea liniilor de business, a tipurilor de proiecte implementate având la baza referințe din proiecte naționale de mare complexitate.
● continuarea sporirii competențelor tehnice ale echipei Trencadis în paralel cu consolidarea și creșterea numărului de specialiști.
● parteneriate cu marii furnizori de tehnologie din zona de cloud, cyber-security, tehnologie în general.

 


Despre Trencadis
O inițiativă cu ADN 100% antreprenorial, lansată și dezvoltată în România, Trencadis este o companie care inovează sectorul public prin adaptarea continuă la cele mai recente evoluții în tehnologie, proiectare și comunicare, pentru a sprijini consolidarea acestuia și a spori capacitatea de a răspunde cerințelor și nevoilor societății.