Networking — May 29, 2024 at 2:01 pm

Catalizator pentru succesul afacerilor digitale

by

În cea mai recentă ediție a raportului său intitulat “Tendințe globale în rețea”, compania Cisco a descoperit că, în următorii doi ani, firmele vor adăuga arhitecturi și capabilități avansate de rețea în mediile lor, făcând mult mai mult cu resursele umane din ce în ce mai rare și redefinind modul în care rețeaua contribuie la rezultatul final.

1708438350575Cercetarea a fost realizată în noiembrie 2023 de către Cisco în parteneriat cu IDC. Au fost adunate răspunsuri de la peste 2.052 de lideri IT și profesioniști din 13 piețe și 10 industrii, evaluându-le provocările principale de rețea, rezultatele IT prioritare și de afaceri, progresele arhitecturale și strategiile de investiții de viitor.

Cercetarea s-a adresat profesioniștilor din Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, India, Japonia, Coreea, Mexic, Singapore, Marea Britanie și SUA, care lucrează în educație, servicii financiare și de asigurări, guvern, asistență medicală, producție, minerit, retail , telecomunicații și transporturi.

Raportul își propune să ofere perspective asupra domeniilor care conduc la transformarea rețelei. Din aceste tendințe, trei teme ies în evidență: platforma, securitatea și inteligența artificială (AI). Oferind o analiză mai aprofundată, studiul subliniază că adoptarea unei platforme centralizate de management al rețelei va fi transformațională, o abordare despre care a spus că ar ajuta echipele IT să obțină o mai mare vizibilitate, conectivitate și securitate într-o lume a cloud-ului public, a cloud-ului privat și a implementărilor on-premise. Securitatea cibernetică se află în fruntea listei de preocupări, în timp ce respondenții din toate domeniile cred că informațiile generate de AI îi vor ajuta să rămână în fruntea peisajului amenințărilor în expansiune. Raportul vede firmele modernizându-și prin AI infrastructurile pentru sarcinile de lucru AI și realizând centre de date mai durabile, folosind AI pentru a construi rețele mai bune, a prezice eșecurile și a diagnostica problemele.

Raportul identifică, de asemenea, progrese importante în cinci domenii strategice pentru a ajuta la impulsionarea afacerilor digitale. Privind la transformarea arhitecturii, studiul arată că o platformă de rețea, un ecosistem integrat al partenerilor și asigurarea experienței digitale – activate prin telemetrie avansată a rețelei și vizibilitate end-to-end – sunt toate din ce în ce mai populare pentru a simplifica operațiunile și a stimula rezilienţa digitală.

Într-o perspectivă de doi ani, 72% dintre respondenți se așteaptă să adopte o arhitectură de platformă de rețea într-unul sau mai multe domenii. Tehnologiile și fluxurile de lucru convergente ale rețelelor și de securitate sunt acum o prioritate de top și cea mai bună practică, deoarece preocupările de securitate se extind odată cu adoptarea continuă a cloud-ului. Trei din cinci respondenți se așteaptă să aibă o platformă integrată de rețea multi-cloud și de gestionare a securității pentru mobilitatea securizată a sarcinilor de lucru, vizibilitatea rețelei și a aplicațiilor și gestionarea politicilor în următorii doi ani.

Automatizarea printr-o abordare bazată pe inteligența artificială este o strategie căutată pentru simplificarea și optimizarea operațiunilor, asigurarea experienței digitale și diminuarea riscurilor, consolidând în același timp securitatea. Sondajul arată că până în 2026, 60% dintre liderii și profesioniștii IT se așteaptă să aibă automatizare predictivă a rețelei activată de AI în toate domeniile pentru a gestiona NetOps. Modernizarea infrastructurii centrelor de date este în curs de desfășurare pentru a satisface volumul de lucru AI și noile cereri de aplicații la scară, folosind platforme native AI pentru a aborda complexitatea tot mai mare.

Puțin peste jumătate dintre respondenți se așteaptă să implementeze o rețea Ethernet îmbunătățită de ultimă generație, oferind tehnologie standardizată fără pierderi de pachete pentru a sprijini volumul de lucru AI în următorii doi ani. Avansul durabilității este, de asemenea, o problemă cheie, departamentele IT căutând funcții ale platformei de rețea pentru a avansa telemetria și vizibilitatea și pentru a construi clădiri inteligente și durabile, în timp ce promovează obiectivele net zero.