Evenimente — August 1, 2024 at 7:15 pm

Festivalul Vară Magică continuă în luna august cu noi concerte

by

Festivalul ”Vara Magică” continuă să fascineze publicul bucureștean cu un nou concert de excepție miercuri, 7 august, de la ora 19:30, la Ateneul Român. De această dată, Orchestra de Tineret a Sloveniei, sub conducerea talentatei dirijoare Živa Ploj Peršuh, va oferi o seară specială de vară, avându-l ca solist pe violonistul Rok Zaletel Černoš.

slovenian-orchestra-2Programul serii este unul deosebit, cuprinzând lucrări renumite din repertoriul clasic, potrivite atât pentru melomanii dedicați, cât și pe cei care doresc să descopere frumusețea muzicii clasice: concertul va începe cu „Variațiuni pe o temă de Haydn” de Johannes Brahms, o capodoperă orchestrală ce surprinde prin complexitatea și frumusețea sa. Această lucrare este bazată pe o temă atribuită lui Haydn și dezvoltată în opt variațiuni pline de inventivitate și strălucire.

Urmează o piesă de virtuozitate extraordinară, ”Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră” de Henryk Wieniawski. Interpretată de talentatul violonist Rok Zaletel Černoš, această lucrare oferă o combinație perfectă de pasiune, tehnică desăvârșită și melodii fermecătoare, atât pentru inima, cât și pentru mintea ascultătorilor.

Seara se va încheia în forță cu grandioasa „Eroica” a lui Ludwig van Beethoven. Această simfonie revoluționară, inițial dedicată lui Napoleon Bonaparte ca simbol al idealurilor revoluționare de libertate și egalitate (Beethoven a retras dedicația după ce Napoleon s-a autoproclamat împărat, dezamăgindu-l profund pe compozitor) este o explorare emoțională profundă și complexă a eroismului și umanității. Lucrarea este considerată una dintre cele mai mari realizări ale muzicii clasice, redefinind simfonia prin structura sa inovatoare și puterea expresivă.

Nu ratați această oportunitate de a vă bucura de o seară de miercuri magică la Ateneu, unde tinerii muzicieni sloveni vor aduce la viață aceste capodopere atemporale sub îndrumarea inspirată a dirijoarei Živa Ploj Peršuh. Indiferent dacă sunteți un meloman pasionat sau doar doriți să vă apropiați de minunata lume a muzicii clasice, acest concert promite să nu vă dezamăgească.

În luna august, concertele din ”Vara Magică” vor continua cu Orchestra Română de Tineret, condusă de Cristian Mandeal, pe 14 august, Festivalul Internațional ”Vară Magică” încheindu-se miercuri, 21 august, cu un concert susținut de Orchestra Sinfonietta, dirijor și solist: violonistul Alexander Sitkovetsky.