Evenimente, Hardware — August 24, 2024 at 8:09 am

ASUS Republic of Gamers a prezentat trei monitoare 1440p premium la Gamescom 2024

by

pressrel_tngimlfazqusopuc7x4vi0bgASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat monitoarele de gaming ROG Swift OLED PG27AQDP, ROG Strix OLED XG27ACDNG și ROG Swift 360Hz PG27AQNR în cadrul Gamescom 2024.

ROG Swift OLED PG27AQDP este primul monitor 1440p de 480Hz din lume și dispune de un panou WOLED de 26,5 inchi tratat anti-reflexii. ROG Strix OLED XG27ACDNG de 26,5 inchi oferă o rată de refresh impresionantă de 360Hz, având panou QHD QD-OLED cu strat anti-reflexii. Ambele monitoare dispun de tehnologiile ASUS Extreme Low Motion Blur (ELMB) și OLED Anti-Flicker.

ROG este singurul brand de monitoare de gaming care oferă monitoare QD-OLED și WOLED pentru a răspunde diferitelor cerințe. Fiecare model redă efecte vizuale de neegalat la rate de reîmprospătare fără precedent, redefinind performanța în jocuri. De asemenea, a fost lansat ROG Swift 360Hz PG27AQNR, cu un ecran IPS QHD Ultrafast și G-SYNC® Pulsar care îl fac o alegere superioară pentru esports și jocuri competitive.

În plus față de garanția premium ROG de trei ani, ambele monitoare OLED dispun de OLED Care+ cu o suită de caracteristici concepute pentru a proteja panoul. Setările OLED Care+ pot fi ușor gestionate prin intermediul software-ului ASUS DisplayWidget Center. Pe lângă toate funcțiile oferite de versiunea OLED CARE, OLED Care+ introduce detectarea taskbar-ului (Taskbar Detection), controlul de reducere a luminozității exterioare (Outer Dimming Control) și controlul global al luminozității (Global Dimming Control). În plus, setările ajustabile pentru HDR oferă flexibilitatea de a personaliza conținutul afișat pe ecran în funcție de preferințe. Aceste noi funcții vor fi disponibile în curând și pe alte monitoare de gaming ROG.

ROG Swift OLED PG27AQDP
ROG Swift OLED PG27AQDP este primul monitor de gaming OLED care redă imagini 1440p la o rată de refresh ultra-fluidă de 480Hz. Acesta dispune de un panou WOLED de 26,5 inchi cu un strat anti-reflexii, timp de răspuns de 0,03 ms și o nouă dispunere a sub-pixelului RWGB pentru un text mai clar.

pg27aqnr_r

Swift OLED PG27AQDP include AI Assistant, care oferă o suită de funcții precum AI Visual, AI Crosshair, AI Sniper, AI ShadowBoost și MOBA Map Helper pentru a îmbunătăți experiențele de joc. Monitorul va putea fi achiziționat la un preț de aproximativ 1099 Euro.

ROG Strix OLED XG27ACDNG
ROG Strix OLED XG27ACDNG are un panou QD-OLED de 26,5 inchi, rezoluție 2560×1440 și dispune de un strat anti-reflexii, o rată de reîmprospătare de 360 Hz și un timp de răspuns de 0,03 ms. Acesta include un radiator cu design nou, care permite disiparea eficientă a căldurii și o gestionare termică optimă. Baza compactă a monitorului eliberează spațiu pe birou și are un slot pentru telefonul mobil.

rog_strix_oled_pg27acdng_scenario

În plus, ROG Strix OLED XG27ACDNG include funcția Dynamic Brightness Boost care mărește nivelurile de luminozitate la dimensiuni mici ale ferestrelor APL, precum și AI Visual care detectează automat conținutul redat pe ecran și ajustează setările pentru a oferi cea mai bună experiență, fie în mod implicit, fie conform presetărilor utilizatorului. Un port USB-C® cu Power Delivery de 90 de wați permite conexiuni versatile. Strix OLED XG27ACDNG va fi disponibil pe piață la începutul ultimului trimestru din 2024.

ROG Swift 360 Hz PG27AQNR
ROG Swift 360 Hz PG27AQNR deschide calea unei noi generații de monitoare LCD pentru jocuri, fiind conceput special pentru esports și jucătorii competitivi. Integrează un panou IPS ultra-rapid QHD de 360 Hz cu o diagonală 27 de inchi.

pg27aqnr_f

Monitorul suportă G-SYNC cu noua tehnologie Pulsar, pentru cea mai bună claritate a mișcărilor, alături de o rată de reîmprospătare variabilă (VRR), ceea ce permite redarea de efecte vizuale fluide și un gameplay de nivel superior. Este echipat cu un port DisplayPort™ 1.4 cu DSC, două porturi HDMI® 2.1 și un port USB pentru actualizări de firmware. Acest model va fi disponibil în trimestrul al patrulea din 2024.

Software-ul ASUS DisplayWidget Center
Conceput pentru monitoarele ASUS și ROG, DisplayWidget Center este o suită software completă menită să îmbunătățească experiența generală de joc, oferindu-le jucătorilor multiple opțiuni de personalizare. În plus față de OLED Care+ și AI Visual, gamerii pot ajusta setările ecranului, pot crea comenzi rapide pentru tastatură, pot optimiza performanța vizuală și pot crea profiluri personalizate în funcție de preferințele lor. Mai multe informații sunt disponibile la acest link.

Tags