Constructii/Imobiliare, IT Efficiency / Sustainability — September 28, 2024 at 4:07 pm

Equilibrium devine prima clădire din București care implementează sistemul digital WasteTracker

by

Equilibrium devine prima clădire din București care implementează sistemul digital WasteTracker, pentru gestionarea deșeurilor în clădirile de birouri

Waste Tracker_Equilibrium2Deșeurile generate de locatarii clădirilor de birouri reprezintă un factor semnificativ în evaluarea impactului asupra mediului al unei clădiri si în calcularea amprentei de carbon a unei organizații.

Prin colaborarea cu WasteTracker, un startup specializat în monitorizarea inteligentă a deșeurilor, Skanska introduce un sistem inovator de urmărire a deșeurilor în portofoliul său de clădiri din regiune, inclusiv în România. Acesta permite chiriașilor să înregistreze și să măsoare cantitatea de deșeuri produsă înainte de colectare, contribuind astfel la raportarea ESG, administrarea responsabilă a clădirilor și optimizarea comportamentului legat de gestionarea deșeurilor.

Cum funcționează mai exact sistemul Waste Tracker?
Deșeurile sunt cântărite și înregistrate înainte de a fi plasate în containerele clădirii. Fiecare chiriaș are acces direct la sistemul analitic, datorită căruia știe câte kilograme de deșeuri sunt generate în companie și poate vizualiza amprenta de carbon generată de acestea, împărțită în fracțiuni.
WasteTracker le permite să analizeze datele și să implementeze strategii personalizate pentru reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor.

Aceasta este prima soluție de acest tip din Europa.

„Equilibrium este prima clădire din București care introduce un sistem digital de monitorizare a deșeurilor. Am instalat WasteTracker în camerele de colectare a deșeurilor din cele două clădiri Equilbrium, care ne va permite să cântărim și să înregistrăm deșeurile înainte că acestea să fie introduse în pubelele de colectare. Pe lângă generarea de date pentru raportarea ESG, suntem siguri că implementarea sistemului va oferi chiriașilor o perspectivă clară asupra propriului impact, ajutându-i să identifice și să implementeze măsuri de îmbunătățire și în cele din urmă să reducem în mod colectiv amprenta noastră de carbon”, menționează Tamara Guleryuz, Leasing & Asset Manager Skanska.