Networking, Productie — September 30, 2024 at 8:25 am

Allied Telesis: Noul Wi-Fi îmbunătățește operațiunile la una dintre cele mai mari companii siderurgice din Europa

by

Firma de familie F. Linster & Co. a fost fondată în 1952 și a crescut pentru a deveni una dintre cele mai mari companii din Europa în comerțul cu oțel inoxidabil. Afacerea este specializată în depozitarea și prelucrarea semifabricatelor din oțel. Din locațiile sale din Aschau și Hilden, Linster dezvoltă soluții legate de proiect pentru toate cerințele clienților și asigură livrarea la timp, direct din stoc sau din fabrică.

warehouse

Facilitățile companiei se întind pe mai multe clădiri de birouri și numeroase depozite. În diferitele depozite, există multe rafturi înalte pline cu produse din oțel depozitate. A ști ce și unde sunt aceste produse este un factor critic în menținerea unui inventar adecvat pentru a servi rapid nevoile clienților.

Linster tocmai implementase un nou sistem de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) și avea nevoie de Wi-Fi actualizat pentru a suporta scanere mobile de coduri de bare pentru inventarierea și urmărirea produselor stocate. Wi-Fi-ul existent avea o acoperire neregulată și era dificil de gestionat din cauza punctelor de acces gestionate descentralizate cu SSID-uri diferite și chei Wi-Fi diferite. Era nevoie de o soluție de rețea fără fir mai bună – una cu conectivitate fără fir non-stop, securitate îmbunătățită și monitorizare și administrare simplificate și centralizate.

Pe fondul ofertelor competitive, Allied Telesis a câștigat proiectul. Mai mulți furnizori de soluții IT au oferit Linster propuneri pentru noul sistem Wi-Fi. O companie a depus o propunere bazată pe produsele wireless Ruckus. Un altul a făcut o ofertă folosind componente Wi-Fi marca Bintec. Cu toate acestea, Nutz GmbH, un partener IT și de securitate cu servicii complete, a făcut un pas mai puternic oferindu-se să implementeze atât infrastructura de comutare (comutatoare de bază, comutatoare de margine) cât și Wi-Fi, toate bazate pe switch-uri Allied Telesis, acces point wireless, și software de management al sistemului.

„Am avut propuneri solide de Wi-Fi de la mai multe firme”, a spus Markus Kern, administrator de sistem IT la Linster. „În cele din urmă, am optat pentru soluția recomandată de la Nutz, datorită încrederii lor într-o realizare cu succes a proiectului bazat pe utilizarea produselor Allied Telesis de la un capăt la altul. Ne-a plăcut în special conceptul tehnologiei Channel Blanket pentru a ne oferi o soluție Wi-Fi fiabilă, non-stop.”

„Lucrăm cu Allied Telesis de câțiva ani”, spune Marco Ruttar, Manager de calitate al Nutz GmbH. „Am văzut rapid avantajele pentru Linster de a avea o rețea cu un singur furnizor în întregul mediu. Eram încrezători că această soluție poate oferi un management simplificat, costuri reduse, depanare simplificată și securitate standardizată în rețea.”

Mai multe aspecte ale soluției Allied Telesis au fost destul de atrăgătoare pentru Linster. Printre acestea s-a numărat Autonomous Management Framework Plus (AMF Plus), o suită sofisticată de instrumente de management care oferă o abordare automată și simplificată a gestionării rețelei. Funcțiile puternice precum gestionarea centralizată, backupul automat, actualizarea automată, furnizarea automată și recuperarea automată permit conectarea în rețea și gestionarea fără atingere.

Software-ul de management al rețelei Vista Manager EX de la Allied Telesis se asociază cu AMF Plus și controlerul wireless Autonomous Wave Control (AWC) pentru a optimiza funcționarea rețelelor cu fir și fără fir. Vista Manager EX oferă o rețea și o hartă clară pentru monitorizarea rețelei și a componentelor Wi-Fi în diferite locații din Linster. AWC analizează în mod autonom rețeaua wireless și îmbunătățește performanța pentru a oferi o experiență de utilizator excepțională și pentru a reduce timpul și costurile de administrare.

Cea mai importantă pentru implementarea Wi-Fi a fost tehnologia Channel Blanket de la Allied Telesis. Channel Blanket este o arhitectură Wi-Fi cu un singur canal care elimină interferențele și simplifică gestionarea rețelei. Ajută la asigurarea unei acoperiri wireless non-stop între punctele de acces și clienți peste materialele din oțel inoxidabil care interferează. Construirea unui Wi-Fi fiabil cu tehnologia Channel Blanket Nutz a proiectat un mediu de rețea cuprinzător care acoperă trei clădiri de birouri și șapte depozite, precum și depozite externe. În total, implementarea include comutatoare de bază Allied Telesis, comutatoare industriale, comutatoare de margine și puncte de acces wireless atât pentru interior, cât și pentru exterior.

O atenție deosebită a fost acordată Wi-Fi-ului din cauza complexității mediului și a împrejurimilor depozitului. „Există rafturi stivuite înalt cu produse din oțel care pot interfera cu semnalele Wi-Fi”, spune Kern. „Există condiții dure exterioare care necesită incinte rezistente la intemperii și intervale de funcționare extinse pentru punctele de acces care pot fila temperaturi extreme – oriunde de la -40°C la 65°C. Totul creează un mediu extraordinar de complex în care să instalați o soluție Wi-Fi fiabilă.”

Nutz s-a bazat pe tehnologia Channel Blanket de la Allied Telesis pentru a depăși provocările de acoperire. „A trebuit să instalăm suficiente puncte de acces pentru a asigura o putere adecvată a semnalului wireless în întreaga clădire”, potrivit Kern. „Cu 28 de puncte de acces de interior și 38 de exterior, această acoperire completă permite dispozitivelor utilizatorilor să se conecteze fără fir la resurse și aplicații online de oriunde.” Channel Blanket elimină presupunerile din prezicerea semnalelor radio prin utilizarea unei arhitecturi fără fir cu un singur canal, activată de controlerul Wi-Fi Allied Telesis Autonomous Wave Control (AWC). Spre deosebire de arhitecturile Wi-Fi obișnuite cu mai multe canale, în care toate canalele disponibile trebuie gestionate cu atenție pentru a evita interferențele, arhitectura preferată cu un singur canal utilizează un canal fără fir pentru a crea o singură „pătură” de acoperire fără fir, eliminând astfel interferența.

Dispozitivele client fără fir Linster văd doar un singur AP virtual care acoperă întreaga incintă, iar dispozitivele se conectează la acest AP virtual. Când un dispozitiv client se conectează la rețea, controlerul AWC decide AP-ul fizic optim prin care clientul să trimită și să primească date. Tehnologia wireless Channel Blanket maximizează performanța rețelei prin optimizarea utilizării AP. Mai important, înseamnă că dispozitivele utilizatorilor au întotdeauna conectivitate fiabilă la Wi-Fi.

Linster raportează că a beneficiat de proiectul Wi-Fi printr-o mobilitate sporită, performanță mai mare și extindere, având în vedere creșterea constantă a dispozitivelor IP. Mai mult, printr-o vizibilitate sporită a rețelei prin Vista Manager EX, Linster este capabil să obțină un inventar mai bun al dispozitivelor sale. „Așteptările noastre au fost îndeplinite pe deplin pentru toate aplicațiile până în prezent”, spune Kern.

Linster a înregistrat, de asemenea, îmbunătățiri în reducerea timpului de gestionare, licențiere, administrare și urmărire a tuturor produselor, licențelor și serviciilor. „Ne angajăm cu Allied Telesis pentru serviciile sale de asistență Net.Cover pentru a simplifica procesele administrative IT”, spune Kern. „Avem o cooperare foarte bună din partea Allied Telesis, cu un număr de persoane de contact dacă este nevoie. Acest lucru este neobișnuit pentru o relație cu furnizorul, dar apreciem foarte mult. Echipa care are grijă de noi este foarte competentă și ajută întotdeauna rapid și fiabil cu întrebări sau probleme.”