Schneider Electric a prezentat la Climate Week NYC o serie de inițiative semnificative de decarbonizare și perspective asupra nevoii urgente de progres, pentru a îndeplini obiectivul global de triplare a capacității regenerabile și de dublare a eficienței energetice, în condițiile unei tranziții juste.
„Electrificarea și digitalizarea se află în centrul strategiei noastre de accelerare a decarbonizării – ceea ce numim Electricitate 4.0. Peisajul energetic evoluează rapid, oferind companiilor oportunități fără precedent de a remodela modelele de afaceri, de a îmbunătăți eficiența și de a-și spori rezistența”, spune Jean-Pascal Tricoire, Chairman, Schneider Electric. „În cadrul Climate Week, am urmărit să arătăm cum integrarea timpurie a tehnologiilor inovatoare, precum inteligența artificială, poate genera sustenabilitate fără a compromite obiectivele de business.”
În timpul Climate Week din NYC, Schneider Electric a prezentat inițiative pentru a accelera decarbonizarea pentru companii. Compania susține o abordare holistică a sustenabilității, acordând prioritate valorii reale și valorificând puterea tehnologiei și a colaborării în diferite industrii: de la centre de date și transport, până la rețele și lanțuri de aprovizionare. Noua carte albă a Schneider Electric, „Artificial Intelligence for Energy Transition”, lansată în timpul evenimentului, explică rolul esențial al tehnologiei în stimularea eficienței și sustenabilității în diferite sectoare, de la procesele industriale la sistemele de case inteligente.
În cadrul evenimentului, compania a subliniat, de asemenea, importanța acordurilor de transfer de credite fiscale, activate de Inflation Reduction Act, ca instrument strategic și puternic pentru accelerarea investițiilor în tehnologii de energie curată. Transferul și schimbul de credite fiscale ajută companiile din întreaga lume să-și atingă obiectivele de sustenabilitate, realizând în același timp economii semnificative la nivel de taxe. Pe parcursul săptămânii, Schneider Electric a prezentat actualizări privind electrificarea infrastructurii de transport și decarbonizarea lanțurilor de aprovizionare, precum și oferte de transfer de credite fiscale.
Schneider Electric, numită recent cea mai sustenabilă companie din lume, a abordat și subiectul referitor la potențialul decarbonizării clădirilor, atât noi, cât și modernizate. Institutul de Cercetare pentru Sustenabilitate de la Schneider Electric a prezentat un nou studiu privind practicile sustenabile în proiectarea clădirilor și selecția materialelor. Analizând peste 550 de clădiri, cercetarea demonstrează că reduceri semnificative ale carbonului încorporat, consumului de apă, consumului de energie și ecotoxicității pot fi obținute prin alegeri strategice de proiectare. Studiul subliniază modul în care tehnologiile digitale sunt cruciale pentru sectorul construcțiilor pentru a realiza aceste reduceri de impact asupra mediului.