Hardware — October 1, 2024 at 7:58 pm

HP oferă cele mai noi experiențe și inovații bazate pe AI și transformă modul în care vom munci în viitor

by

În cadrul evenimentului HP Imagine 2024, HP Inc. (NYSE: HPQ) a anunțat cele mai recente inovații ale companiei, inclusiv PC-uri de ultimă generație cu AI, soluții de videoconferință bazate pe AI și o soluție scalabilă de partajare a performanței GPU pentru dezvoltatorii AI – toate concepute pentru a transforma modul în care oamenii vor munci în viitor.  

„HP duce mai departe angajamentul de a remodela modul în care oamenii lucrează, încurajând dezvoltarea, cultivând creativitatea și alimentând inovația fără limite”, a declarat Alex Cho, președinte Personal Systems în cadrul HP Inc. „Dăm viață inteligenței artificiale și oferim noi experiențe prin intermediul PC-urilor noastre de ultimă generație cu AI, al soluțiilor audio și video avansate și al platformei inovatoare de dezvoltare a inteligenței artificiale.”

Transformarea modului în care oamenii lucrează și se distrează
Inteligența artificială transformă modul în care oamenii percep munca. Conform HP Work Relationship Index 2024, 68% dintre angajații cu muncă de birou consideră că AI creează noi oportunități de a se bucura de muncă, iar 73% consideră că le face munca mai ușoară. În viitor, munca necesită PC-uri și soluții performante alimentate cu inteligență artificială, care eficientizează timpul.

Conceput pentru freelanceri și creatori de conținut, HP OmniBook Ultra Flip 14-inch AI este primul laptop 2 în 1 cu AI care oferă performanță și flexibilitate fără compromisuri celor care caută experiența perfectă de creație.
Inspirație – Un dispozitiv ultra-subțire convertibil, cu touchpad haptic, care poate fi folosit cu ușurință ca laptop, tabletă sau în poziția cort. Monitorul OLED 3K oferă o experiență vizuală imersivă pentru a desena sau a revizui schițele . Utilizatorii pot colabora între ei cu ajutorul camerei de 9 MP dotate cu AI și prin intermediul Poly Audio.
Putere și performanță – Dispozitivul e proiectat să fie silențios și să nu se supraîncălzească, oferind în același timp performanță. OmniBook Ultra Flip are procesor Intel® Core™ Ultra (Seria 2)  cu un motor AI dedicat , oferind până la 20 de ore de autonomie a bateriei (redare video locală)  .
Securitate alimentată de AI – HP Wolf Security pentru consumatori include un cip unic și un nucleu PC cu self-healing pentru securitate la nivel profesional, menținând datele în siguranță și protejându-le împotriva amenințărilor cibernetice . McAfee Smart AI™ Deepfake detectează sunetele generate de AI pentru a-i avertiza pe utilizatori cu privire la posibile fraude sau informații false .
Sustenabilitate – HP își menține angajamentul de a reduce impactul asupra mediului și de a optimiza eficiența energetică. OmniBook Ultra Flip este construit cu 90% metale reciclate, 50% materiale plastice reciclate postconsum  și are un design certificat EPEAT® Gold with Climate+ și ENERGY STAR®.

HP OmniBook Ultra Flip 14-inch Next-Gen AI PC
HP OmniBook Ultra Flip 14-inch Next-Gen AI PC

 

Proiectat pentru a permite experților tech și consultanților de afaceri să parcurgă fluxuri de lucru intense la nivel local și în cloud, HP EliteBook X 14-inch AI PC oferă putere, performanță și securitate de ultimă generație. Este primul EliteBook X din gama HP de dispozitive Commercial.
Productivitate: Pentru utilizatorii care au nevoie de putere pentru a crea conținut, a analiza date și a folosi aplicații bazate pe inteligență artificială, HP a dezvoltat o arhitectură de memorie cu 8000 Mbps pe 64 GB de memorie RAM LPDDR5x pentru procesarea AI. PC-ul dispune și de un procesor AMD Ryzen™ PRO de ultimă generație  care permite o performanță NPU de până la 55 TOPS1. HP Smart Sense asociat cu 40W Thermal Design Power (TDP) și două ventilatoare turbo de mare densitate asigură o performanță silențioasă, fără risc de supraîncălzire a dispozitivului .
Colaborare intuitivă: Dispozitivul are un nou senzor webcam cu AI care detectează mai fidel prezența în cadru și adaptează luminozitatea. Reglarea audio prin Poly Studio oferă funcții AI pentru reducerea zgomotului și HP Dynamic Voice Leveling pentru optimizarea clarității vocii .
Protecție superioară îmbunătățită prin AI: Cel mai sigur PC de ultimă generație cu AI din lume   și primul PC cu AI cu protecție împotriva hacking-ului cuantic  protejează cele mai sensibile date fără a sacrifica performanța. Wolf Security transferă sarcinile de securitate către NPU pentru a păstra CPU pentru productivitate pe tot parcursul zilei. HP Endpoint Security Controller  protejează dispozitivul împotriva amenințărilor în continuă evoluție, iar funcțiile sunt integrate în dispozitiv, inclusiv detectarea intruziunilor16 – un senzor cu AI alertează utilizatorii atunci când sunt detectate priviri indiscrete și estompează automat ecranul, dacă este necesar.

HP EliteBook X 14-inch Next-Gen AI PC
HP EliteBook X 14-inch Next-Gen AI PC

 

PC-urile HP cu AI sunt echipate cu AI Companion  și cu Poly Camera Pro, care personalizează și optimizează experiența utilizatorului pentru o mai bună productivitate și colaborare.
• AI Companion folosește inteligență artificială generativă pentru ca utilizatori să poată analiza fișiere private și descoperi informații. Asistentul Perform îi ajută să optimizeze performanța PC-ului, să personalizeze setările și să depaneze produsele HP.
• Poly Camera Pro alimentează funcții ale camerei web, precum Spotlight și Background Blur & Replace, pentru a menține performanța CPU, păstrând în același timp durata de viață a bateriei.

Un dispozitiv care permite companiilor să dezvolte AI
Într-o companie, accesul la GPU este adesea o resursă limitată pentru specialiștii în știința datelor și pentru cei care dezvoltă AI. Pe măsură ce volumele de lucru bazate pe AI cresc exponențial, 81% dintre specialiștii în știința datelor consideră că AI le face munca mai satisfăcătoare . Z by HP Boost rezolvă problema lipsei de resurse prin maximizarea utilizării GPU pentru a oferi performanțe sigure, scalabile și la cerere necesare pentru a spori productivitatea și a accelera dezvoltarea.

Z by HP Boost e prima soluție din industrie care revoluționează partajarea GPU pe stațiile grafie HP AI.
Performanță la cerere: Oferă acces instantaneu la resursele GPU, cu flexibilitatea necesară pentru a efectua calcule complexe și a gestiona seturi mari de date.
Optimizare pentru companii: Oferă companiilor o modalitate mai eficientă de a aloca și utiliza pe deplin resursele GPU, reducând dependența de soluții cloud costisitoare și sporind productivitatea.

Z by HP Boost
Z by HP Boost

 

Poly Studio Video Bars, Poly VideoOS, Poly Lens
HP extinde integrarea AI în spații de lucru de diferite dimensiuni și configurații de colaborare. Indiferent dacă este vorba de săli mici sau mari, cu Windows sau Android, cu video bar sau modulare, HP oferă soluții cu mai multe camere cu AI pentru o conexiune autentică și o colaborare superioară. Cele mai noi produse HP din acest portofoliu includ Poly Studio X32 și Poly Studio X72 all-in-one video bars, Poly Studio V32 și  Poly Studio V72 premium USB video bars.

Cel mai recent software Poly VideoOS 4.4 aduce noi capabilități AI dispozitivelor deja instalate în sălile de întâlnire. Cu configurarea live pentru Poly DirectorAI Perimeter, administratorii IT pot configura camerele inteligente în timp real, asigurându-se că doar participanții la întâlnire sunt în cadru. Poly NoiseBlockAI v2 utilizează tehnologia de învățare automată și filtrarea avansată a zgomotului pentru a elimina reverberațiile cauzate de pereții de sticlă și de suprafețele reflectorizante.

Poly Lens Premium include funcții avansate precum Remote Room Control pentru ca administratorii IT să depisteze și să rezolve problemele de la distanță, economisind timp și oferind asistență în timp real. Poly CloudConnect for Zoom Rooms oferă participanților flexibilitatea de a se alătura întâlnirilor Microsoft Teams din Zoom Rooms cu o interfață robustă, suport pentru două monitoare și partajare de conținut. Poly PrivateConnect Meeting Control oferă mai multă flexibilitate și opțiuni de configurare pentru utilizatorii care își doresc apeluri video sigure și controlate, utilizând infrastructura cloud PrivateConnect.

Imagine2

Noile monitoare HP Series 5 Pro oferă un ecran mare pentru fluxurile de lucru în care utilizatorii creează conținut asistați de AI. Cu opt modele de dimensiuni cuprinse între 23,8″ și 34″, este cea mai extinsă gamă de monitoare comerciale mainstream din lume, cu alimentare USB-C de 100 W. Utilizatorilor se pot conecta, pot încărca și alimenta PC-urile printr-un singur cablu USB-C pentru date și video.

HP Series 5 Pro Monitors
HP Series 5 Pro Monitors

 

 

 

 

 

 

Prețuri și disponibilitate globale
• HP OmniBook Ultra Flip 14 Next-Gen AI PC este disponibil acum pe HP.com începând de la 1.449,99 $.
• HP EliteBook X 14-inch Next-Gen AI PC este așteptat să fie disponibil pe HP.com în decembrie. Prețurile vor fi anunțate mai aproape de disponibilitate.
• Z by HP Boost este așteptat să fie disponibil la începutul anului 2025 în SUA și Marea Britanie. Prețurile vor fi puse la dispoziția clienților mai aproape de disponibilitate.
• Poly Studio X72 este disponibil acum la prețul de 6.999 $.
• Poly Studio V72 este așteptat să fie disponibil la sfârșitul anului 2024 pentru 4.999 de dolari.
• Poly Studio X32 este așteptat să fie disponibil în ianuarie 2025. Prețurile vor fi puse la dispoziția clienților mai aproape de disponibilitate.
• Poly Studio V32 este așteptat să fie disponibil în martie 2025. Prețurile vor fi puse la dispoziția clienților mai aproape de disponibilitate.
• Poly VideoOS 4.4 este așteptat să fie disponibil în noiembrie.
• Poly Labs este așteptat să fie disponibil în noiembrie.
• Poly Lens Premium este un test gratuit pentru toți clienții Poly Lens și va trece la un serviciu plătit în lunile următoare.
• Poly CloudConnect pentru Zoom Rooms este disponibil acum.
• Poly PrivateConnect Meeting Control este așteptat să fie disponibil în noiembrie.
• O selecție de monitoare HP Series 5 Pro sunt disponibile acum pe HP.com la un preț de pornire de 192 $. Gama completă este așteptată să fie disponibilă în noiembrie.