Transport/Travel — October 16, 2024 at 4:28 pm

Tot mai mulți elevi români vor să studieze în domeniul ospitalității pentru a lucra în destinații turistice europene

by

Conform datelor furnizate de Youni, tot mai mulți elevi români sunt interesați să studieze în domeniul ospitalității.  Absolvenții unui astfel de program de studii superioare obțin competențe într-o gamă largă de domenii precum managementul hotelier, al restaurantelor, organizarea evenimentelor sau turism.

HospitalityConference

Pe parcursul studiilor, ei se specializează în managementul unor locații prestigioase, în organizarea de evenimente de mari dimensiuni sau în dezvoltarea unor destinații turistice atractive. Accentul se pune pe excelență și profesionalism și pe crearea de experiențe memorabile pentru clienți.

Veniturile pe care viitorii absolvenți din domeniul ospitalității le pot obține depind de specializarea aleasă, de nivelul poziției și de locul unde sunt angajați. Pentru pozițiile entry-level, salariile pot varia între 1.200 și 2.000 de euro pe lună; există o creștere substanțială pe măsură ce angajatul obține experiență și avansează în roluri de management. Conform datelor furnizate de Youni, în hotelurile de lux sau resorturile internaționale, salariile pentru poziții de management pot depăși chiar 10.000 de euro pe lună.

Pentru cei care doresc să își construiască o carieră în domeniul ospitabilității la nivel global, există câteva instituții de învățământ care se evidențiază prin reputație internațională și conexiuni extinse în industrie. Les Roches Global Hospitality Education din Elveția este considerată una dintre cele mai bune universități de acest tip din lume, oferind o experiență academică internațională de top. Alte exemple de excelență academică în acest domeniu sunt școlile afiliate grupului Sommet Education, precum Glion Institute of Higher Education sau Cornell University’s School of Hotel Administration din Statele Unite.

Pentru a veni în întâmpinarea elevilor români care își doresc o carieră în domeniul ospitalității, Youni organizează conferința “Romanian Youth Hospitality”, care a ajuns la cea de-a treia ediție. Evenimentul va  avea loc între 19 și 20 octombrie, la hotelul Crowne Plaza, în București.

„Conferința este prima de acest fel din lume și se definește drept un generator de idei, care le oferă tinerilor participanți acces la experiență și cunoștințele celor mai de succes oameni din domeniu, atât la nivel național, cât și internațional. Cei prezenți la eveniment vor avea parte de inspirație, cunoștințe practice și workshopuri dedicate, axate pe tendințele din industrie, design interior, servicii și produse high-end etc”, a declarat Andrei Nicolae, CEO și cofondator Youni.

Hotel reception with bell“Romanian Youth Hospitality” va găzdui reprezentanți ai celor mai bune universități de ospitalitate din lume, precum Glion Institute of Higher Education, Elveția – clasată în Top 3, și Les Roches Global Hospitality Education, Elveția – clasată în Top 4. La eveniment sunt așteptați peste 200 de elevi.

Durata studiilor superioare la oricare dintre aceste instituții de învățământ superior variază, dar majoritatea programelor de licență durează între 3 și 4 ani. În Elveția, există programe academice care oferă o combinație de teorie și practică, uneori incluzând și stagii internaționale, care ajută studenții să câștige experiență în locații de top.