Pharma & Health — October 24, 2024 at 2:46 pm

Philips sărbătorește 6 ani de inovație revoluționară în imagistica medicală cu tehnologia BlueSeal

by

Philips România sărbătorește o realizare de referință în domeniul imagisticii medicale: 6 ani de la lansarea primului echipament medical din lume care necesită doar 7 l de heliu. BlueSeal – Philips Ingenia Ambition a transformat radical standardele de performanță și sustenabilitate în imagistica prin rezonanță magnetică.

BlueSeal_Key Visual

Philips BlueSeal reprezintă o inovație revoluționară fiindcă este primul magnet complet încapsulat, care utilizează doar 7 litri de heliu lichid pentru examinările prin rezonanță magnetică (IRM). Această tehnologie de vârf folosește un sistem avansat de micro-răcire, oferind multiple beneficii pentru radiologi, tehnicieni, investitori și centrele de imagistică.

Sistemul nu prezintă niciun risc legat de heliu, funcționând astfel fără întreruperi. Magnetul BlueSeal reduce costurile de întreținere și ajută la evitarea situațiilor neprevăzute care ar putea duce la oprirea furnizării serviciilor de imagistică.

De asemenea, instalarea și amplasarea se face mult mai simplu și mai economic datorită modului inovator de proiectare a sistemului. Greutatea redusă a sistemului contribuie la scăderea costurilor de construcție și la eficientizarea utilizării spațiului. În plus, performanța clinică a magnetului BlueSeal este superioară pentru un sistem RM de 1.5T, permițând efectuarea de scanări cu o calitate excelentă a imaginii și un câmp de vizualizare larg de 55 cm. Această tehnologie inovativă asigură o stabilitate remarcabilă pe termen lung, fără a compromite performanța generală a aparatului.

„Echipa Philips România sărbătorește o piatră de hotar în istoria imagisticii medicale: lansarea în urmă cu șase ani a sistemului Philips Ingenia Ambition. Acesta a stabilit un nou standard de sustenabilitate și eficiență în domeniu, prin consumul său redus de heliu lichid în operațiunile de imagistică prin rezonanță magnetică. Suntem mândri de impactul pe care această inovație îl are asupra modului în care sunt efectuate investigațiile RM la nivel global Mulțumim tuturor celor care au avut încredere în viziunea noastră și au fost alături de noi în această călătorie”,  a declarat Șerban Isopescu, lider al Diviziei de Echipamente și Soluții Medicale, Philips România.

Echipamentul de imagistică BlueSeal, deserveste o rețea extinsă de spitale din România, acoperind zone cheie precum Iași, Craiova, București și Bârlad. În Iași, acest echipament este deja funcțional la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu”, iar în curând va fi instalat și un al doilea RM BlueSeal, consolidând capacitatea de diagnostic în regiunea Moldovei. De asemenea, BlueSeal este utilizat în centre medicale importante precum Spitalul Cardiomed din Craiova și Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” din București. Expansiunea continuă, cu livrări planificate în Bârlad, la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman”, confirmă angajamentul față de îmbunătățirea accesului la tehnologii medicale de ultimă generație în diverse regiuni ale țării.

Pe lângă beneficiile de eficientizare operațională, tehnologia BlueSeal vine și cu o serie de funcționalități inteligente, cum ar fi EasySwitch. Această inovație permite deenergizarea și reenergizarea a magnetului, când situația o impune. Funcția EasySwitch crește nivelul de siguranță și reduce timpii de nefuncționare ai sistemului de imagistică.

Philips BlueSeal reprezintă o combinație unică între sustenabilitate și performanță clinică. Acest magnet transformă operațiunile de imagistică medicală și este cea mai potrivită soluție pentru viitorul rezonanței magnetice, în contextul limitării resurselor de heliu la nivel global.