Anca-Nicoleta Ciubotaru, care lucrează ca intern în cadrul IBM Research, a ocupat locul al treilea în cadrul unui hackaton care a avut loc în Elveția, folosind IBM Bluemix şi serviciile IBM Watson pentru un proiect unicat, care foloseşte stimuli umani pentru adaptarea luminozităţii dintr-o încăpere.
Anca-Nicoleta Ciubotaru a folosit API-urile IBM Bluemix şi un Raspberry Pi în cadrul unui hackaton care a avut loc recent în Elveţia, clasandu-se pe locul a treilea. După Internet of Things (IOT), această nouă realizare poate fi considerată un început pentru „Sentiment of Things”.
Interesul pentru inteligenţa artificială (AI), sistemele de tip embedded şi cloud computing, combinat cu informaţii despre IBM Bluemix, au ajutat-o pe Anca Nicoleta şi pe colegul ei, Marcel Német, fost intern IBM, să creeze proiectul „Sentiment of Things” pentru hackaton, proiect care utilizează senzori, mediul cloud şi inteligenţa artificială pentru a înţelege stimulii umani şi a reacţiona la ei.
Prototipulul „Sentiment of Things” poate ajusta iluminarea dintr-o încăpere pe baza sentimentelor extrase din conversaţiile oamenilor.
Discuţiile de tip conversaţie sunt surprinse şi transformate în text prin utilizarea interfeţei Speech to Text IBM Bluemix. Apoi, cuvintele cheie care exprimă sentimente sunt extrase din text într-un pas ulterior, prin folosirea API-ului IBM Alchemy, după care sunt trimise către un sistem embedded construit cu Raspberry Pi, care poate controla mai multe LED-uri. De exemplu, o dispoziţie fericită se va traduce prin LED-uri verzi, în vreme ce tristeţea se va traduce prin LED-uri roşii.