CeBIT 2017 se apropie rapid, anul acesta aducând un nou concept de prezentare, cu tematica digitalizării și sloganul ”d!conomy-no limits”, prezentând cele mai noi trenduri de digitalizare a economiei, administrației și societății. Conceptele, posibilitățile și oportunitățile apărute pentru companii odată cu dezvoltarea conceptului de digitalizare sunt caracterizate de sloganul și conceptul CeBIT 2017.
Anul 2017 vine la CeBIT cu spargerea barierelor dintre om și tehnologie dar și dintre real și virtual, omul fiind încurajat să fie deschis total către oportunitățile apărute odată cu dezvoltarea tehnologiei, dezvoltare realizată chiar de oameni. CeBIT 2017 va pune accent pe prezentarea de aplicații, inteligență artificială, realitate virtuală și augmentată, sisteme autonome, printare 3D, roboți și drone. Sectoare precum cel financiar, bancar, comerț, sănătate sau auto sunt vizate direct de inovațiile ce vor fi prezentate la CeBIT 2017, fiind considerate sectoare vitale pentru economia și dezvoltarea globală.
Anul acesta, CeBIT va fi platforma de prezentare pentru cele mai noi inovații aduse de industria din Japonia, o țară care este deosebit de inovativă și deschisă la conceptul de digitalizare. Anual, CeBIT aduce peste 3000 de companii și 200.000 participanți, rezultatele evenimentului fiind imediat resimțite de întreaga piață IT, fiind fructificate sub forma unor noi colaborări, parteneriate și schimburi de tehnologie. CeBIT 2017 va avea loc în perioada 20-24 martie 2017, la Messe Hanovra. România va participa la eveniment cu 33 companii, având un stand propriu susținut de Ministerul Economiei.
Ca țară a înaltelor standarde în inovație și tehnologie, Japonia este țara parteneră a CeBIT 2017, cu o prezență de peste 100 expozanți. La deschiderea târgului, premierul Shinzo Abe va participa la eveniment, însoțit de o delegație economică formată din președinți și investitori ai industriei IT japoneze. Principalele ținte ale companiilor japoneze la târgul de anul acesta vor fi ”Internet of Things” și companiile mici și mijlocii. În a doua zi a evenimentului, profesorul Hiroshi Ishiguro, directorul ”Intelligent Robotics Laboratory” al Universității Osaka, va prezenta un robot umanoid dezvoltat după chipul și asemănarea sa, profesorul fiind un pasionat al lumii controlate de tehnologie și al roboților care vor depăși inteligența umană. În cadrul CeBIT 2017, va avea loc și Summitul IT&C Japonezo-German, cu scopul întăririi colaborărilor din domeniul IT și a investițiilor reciproce. Cele două țări au o colaborare comercială extinsă, cu o valoare estimată la 40 miliarde de Euro în anul 2015. De asemenea între universitățile celor două țări există peste 300 de colaborări în domeniul cibernetic. CeBIT 2017 introduce și platforma de startup-uri SCALE11 care se află într-o creștere rapidă, urmând ca în cadrul târgului să fie lansată internațional, având deja o puternică rețea de parteneri, printre care BAND Germania și Swiss ICT Investor Club. Ținta acestei platforme este reunirea tuturor investitorilor, companiilor de marcă și a micilor startup-uri pentru obținerea unor inovații și tehnologii din toate țările lumii.
În prezent CeBIT 2016 a înregistrat 300 de startup-uri din 40 de țări, planul pentru 2017 fiind de peste 400 startup-uri. Deja este confirmată prezența a 10 companii de acest tip din Iran, prin organizația Iran ICT Guild. Hala 11 a expoziției va fi rezervată total pentru SCALE11, găzduind 17 insule tematice, cu teme din toată gama inteligenței artificiale și blockchain.
CeBIT 2017 va pune accent anul acesta pe vehiculele fără pilot, în special pe drone, având un eveniment dedicat acestor tehnologii, unde se va pune accent pe tehnologii dedicate acestora. Dronele și vehiculele fără pilot care pot opera în orice condiții sunt văzute în prezent cu un potențial tehnic și de afaceri. Se va pune accent și pe soluții pentru vehicule fără pilot care utilizează tehnologii precum ”Internet of Things”, Big Data și soluții inovative de comunicare și infrastructură. Partenerii acestei zone sunt Buvus (Asociația Germană Pentru Vehicule Fără Pilot, Taiwan UAS și UAV DACH (Asociația Traficului Aerian fără Pilot din Europa).