Atunci când într-un singur an apar peste 350 de milioane de noi variante malware, peste 4.000 de vulnerabilităţi de tip zero-day, iar atacurile ransomware cresc de patru ori, întreaga societate intră în alertă. Ţările din Uniunea Europeană, datorită PIB-ului ridicat sunt printre cele mai afectate și este normal să-şi întărească sistemul defensiv, atât la nivel tehnologic, cât mai ales de competenţe şi know how.
Check Point susţine, în calitate de partener oficial ,,Campionatul European de Securitate Cibernetică”, un demers care are ca obiectiv încurajarea şi motivarea tinerilor talentaţi de a se alătura echipelor de specialişti în securitate IT. La nivel national Check Point va face parte din comisia de evaluare a echipei, care va reprezenta România la acest campionat.
„Lupta împotriva criminalităţii cibernetice a devenit o prioritate atât pentru organizaţiile private cât şi pentru cele publice. Lipsa acută de specialişti afectează capacitatea de apărare și limitează eficiența tehnologiei. Implicarea Check Point în cadrul Campionatului European de Securitate Cibernetică are ca scop identificarea talentelor locale şi orientarea acestora către o carieră în domeniu. Sperăm să se înscrie cât mai mulți tineri, deoarece la sesiunile de training, participaţii vor avea oportunitatea să înveţe de la cei mai buni specialişti,” afirmă Cezar Vârlan, Security Engineer, Check Point Romania.
Înscrierile la etapa națională a „Campionatului European de Securitate Cibernetică” au loc în perioada 30 Iunie – 2 Iulie. Concursul este deschis tinerilor cu vârsta de până la 25 de ani, însă provocarea majoră o reprezintă identificarea celor de până la 20 de ani, cu abilități în domeniu.
La nivel național, concursul include două sesiuni de calificare (luna iulie) și două sesiuni de training (septembrie-octombrie) în urma cărora cei mai buni 10 participanți vor forma echipa României, care va participa la etapa finală. Participanții vor fi îndrumați de cei mai buni profesioniști în securitatea cibernetică, vor beneficia de stagii intense de pregătire profesională, precum și de oportunități de angajare.
Finala concursului se va desfășura în orașul Malaga din Spania, pe parcursul a cinci zile (30 octombrie – 3 noiembrie). Programul cuprinde atât desfășurarea concursului propriu-zis, precedat de efectuarea unor exerciții pentru acomodare, cât și evenimente de socializare și vizite turistice. La ediția 2016, echipa României a ocupat locul al II-lea.
Pentru înscriere și verificarea conditiilor de participare accesați: https://ctf.cybersecuritychallenge.ro.