Huawei a prezentat o nouă viziune pentru industria IT&C – “Open ROADS to a Better Connected World”, viziune care încorporează cinci caracteristici fundamentale ale experienţei utilizatorilor într-o lume permanent conectată – Real Time, On demand, All Online, DIY şi Social. Compania a semnat deja o înţelegere cu NTT DOCOMO, INC., cel mai mare furnizor de servicii mobile din Japonia, pentru a începe testele pentru tehnologiile 5G de acces radio asociate cu noile tehnologii pentru interfeţa radio.
Huawei a lansat, de asemenea, un nou concept numit “full field communication”, prezentând un prototip numit MirrorSys – un ecran cu diagonala de 220 inci, cu o rezoluţie asemănătoare acuităţii vizuale umane la o distanţă de 2.4 metri. Sistemul este proiectat să atingă limitele extreme ale percepţiei audio-vizuale umane, printr-un sistem de comunicatii de dimensiuni reale, înaltă definiţie si cu partajare în timp real. MirrorSys poate transmite unui utilizator toată lumina, sunetul şi atmosfera înregistrate, prin ceea ce Huawei denumește “full field communication”.
O altă soluţie pentru o lume mai bine conectată a fost introducerea primului router de viteze mari (HTR) din industrie, destinat să ofere utilizatorilor o experienţă video ultra-HD fără precedent. HTR îmbunătăţeşte semnificativ lațimea de banda pentru transmisia completă si scade impactul negativ cauzat de pierderile de date şi de întârzierile din rețelele de comunicații, oferind furnizorilor o soluţie competitivă pentru dezvoltarea serviciilor video 2K pentru comunicațiile mobile de banda largă şi 4K pentru comunicatiile fixe de bandă largă.
Pentru operatorii de telecomunicații, Huawei propune soluția LampSite. În era comunicațiilor mobile de banda largă din prezent, mai mult de 80% din traficul dintr-o reţea este generat în spaţii interioare, fapt ce aduce în atenție importanța acoperirii rețelei în astfel de locuri. Soluţia LampSite este destinata sa aduca imbunatatiri acoperirii retelei la interior printr-o mai bună experienţă a comunicatiilor de banda larga, creste productivitatea business-ului pentru întreprinderi şi incurajeaza dezvoltarea noilor servicii de date şi a numărului de abonaţi.
Huawei a dezvăluit, la începutul lunii martie, server-ul de densitate mare pentru centrele de date FusionServer X6800 şi server-ul pentru servicii critice FusionServer RH8100, ambele proiectate să ofere suport pentru consolidarea şi optimizarea centrelor de date ale furnizorilor de telecomunicaţii.
In plus, Huawei a încheiat o colaborare strategică cu Intel pentru a furniza soluţii publice de cloud precum X6800 şi RH8100 destinate furnizorilor globali de telecomunicaţii, cu o experienţă vasta în livrarea neîntreruptă si la scara larga a serviciilor de informaţii şi care au, de asemenea avantaje incomparabile în integrarea resurselor de broadband în centrele de date. Prin colaborarea lor, Intel și Huawei doresc să-și concentreze eforturile în direcția dezvoltării unor platforme hardware și software ajustabile, optimizate și eficiente din punct de vedere al costurilor, pe care furnizorii de telecom să le poată utiliza la instalarea de modele de exploatare specifice cloud-ului, în cadrul tehnologiilor de management pentru servere, stocare, rețea și infrastructură.
Huawei a prezentat şi sistemul de operare OceanStor OS şi produsele de stocare menite să încurajeze furnizorii de telecom să adopte soluţiile de cloud computing şi stocare convergentă pentru a creşte mobilitatea business-ului. Sistemul poate oferi stocare convergentă pentru baze de date mari, OLTP/OLAP, partajarea de fişiere, cloud computing şi alte tipuri de aplicaţii.
În cadrul MWC 2015, Huawei a prezentat şi CloudMall – o soluţie care ajută operatorii să construiască o arhitectură de reţea IDC centrată pe servicii, care îmbunătăţeşte utilizarea resurselor IDC şi capacitatea de operare. În plus, această soluţie ajută operatorii să-și dezvolte noi modele de business bazate pe servicii de cloud şi să devină mai competitivi în industria serviciilor de cloud.
Huawei sprijină tendința construcţiei de oraşe inteligente prin cunoştiinţele sale şi a celor mai recente informatii în această direcţie, promovând un ecosistem digital deschis. Pentru construirea oraşelor inteligente, Huawei oferă operatorilor de telecomunicaţii o infrastructură IT&C agilă şi eficientă, pentru a optimiza utilizărea reţelelor şi a platformelor, a canaliza avantaje operaţionale, a atrage parteneriate, a explora noile oportunităţi apărute prin construirea orașelor inteligente, şi pentru încurajarea dezvoltării unui ecosistem de tip win-win pentru industriile verticale.
Huawei propune şi o metodologie în trei paşi denumită “Sporirea eficienţei energetice a reţelei”, o nouă abordare pentru a-și ajuta clienţii să îşi îmbunătăţească eficienţa energetică a rețelei şi să-și maximizeze profitul operaţional. Huawei crede că viitorul industriei ICT constă în reducerea emisiilor de carbon pentru a susţine mediul înconjurător. Astfel, compania construieşte sisteme de management care includ funcții pentru managementul eficienţei energetice a întregii reţele, pemințând un management mai uşor al indicatorilor de performanţă și al eficienței energetice.