Noul server ProLiant DL385 produs de Hewlett Packard Enterprise (HPE) și alimentat de procesoare AMD EPYC ™, a stabilit recorduri mondiale atât în SPECrate®2017_fp_base, cât și SPECfp®_rate2006.
Serverul securizat și flexibil 2P 2U HPE ProLiant DL385 Gen10 se alătură serverului HPE Cloudline CL3150 în linia de produse cu procesoare AMD EPYC. Prin lățimea de bandă oferită de modelele care variază de la 8 la 32 de nuclee, AMD EPYC aduce linia de produse HPE în vârful inustriei de profil, cu opt canale de memorie și suport fără precedent pentru conexiuni I/O integrate de mare viteză cu 128 de benzi PCIe® 3 pe fiecare procesor EPYC.
“Prin includerea procesorului AMD EPYC, HPE şi AMD se alătură astăzi în extinderea celui mai securizat portofoliu de servere din lume. Acum oferim clienților încă o opțiune de optimizare a performanței și a securității pentru gestionarea sarcinilor virtuale de astăzi”, a declarat Justin Hotard, vicepreședinte și manager general, Volume Global Business Unit, HPE. “Serverul HPE ProLiant DL385 cu procesor AMD EPYC este rezultatul unui angajament tehnologic de lungă durată cu AMD și al unei credințe comune în inovarea continua”.
AMD EPYC – Servere cu configurații de top cost-per-VM
Performanța AMD EPYC este livrată prin intermediul a până la 64 de nuclee în configurația serverului HPE DL385 2P și prin accesul la 4 terabytes de memorie și 128 de benzi PCIe. Combinația dintre numărulu de nuclee și funcțiile oferite ajută la atingerea unui cost cu până la 50% mai mic per mașină virtuală (VM) față de soluțiile de server tradiționale HPE.
HPE ProLiant DL385 Gen10 cu AMD EPYC înregistrează recorduri de performanță
- Un sistem HPE DL385 Gen10 cu procesor AMD EPYC 7401 a înregistrat 257 pe SPECrate®2017_fp_base, mai mare decât oricare alt scor publicat de SPEC® pentru un sistem cu două socket-uri.
- Un sistem HPE DL385 Gen10 cu procesor AMD EPYC 7401 a înregistrat 1980 pe SPECfp®_rate2006, mai mare decât oricare alt scor publicat de SPEC® pentru un sistem cu două socket-uri.
“Modelul HPE DL385 plasează procesorul AMD EPYC chiar în inima pieței, unde serverele dual-socket sunt frecvent utilizate de furnizori de servicii, întreprinderi mari și întreprinderi de dimensiuni mici și mijlocii,” a declarat Matt Eastwood, vicepreședinte senior, IDC. “Prin combinația dintre nucleele de înaltă performanță, lățimea de bandă de memorie și opțiunile de conectivitate PCIe, este o alegere atractivă pentru a aborda o gamă largă de aplicații și sarcini de lucru.”
AMD Secure Processor
Fiecare procesor EPYC integrează tehnologii de securitate hardware. ProLiant DL385 oferă securitate de neegalat prin intermediul HPE Silicon Root of Trust, permițând doar rularea firmware-ului validat. Tehnologiile HPE Silicon Root of Trust și AMD Secure Processor sunt legate și integrate in SoC-ul AMD EPYC pentru validarea firmware-ului înainte de boot-urile serverului.
AMD Secure Processor și HPE DL385 oferă, de asemenea:
- Secure Encrypted Memory − întreaga memorie sau o parte din memorie poate fi criptată pentru a proteja datele împotriva hack-urilor.
- Secure Encrypted Virtualization − VM-urile au chei separate de criptare, la fel ca și hypervisor-ul, izolînd astfel maținile virtuale, atât între ele, cât si față de hypervisor.
“Compania AMD este mândră să livreze către HPE un echilibru excelent între nuclee de înaltă performanță, memorie și I/O pentru performanță optimă prin AMD EPYC”, a declarat Scott Aylor, Corporate VP și GM Enterprise Business Unit la Advanced Micro Devices. “Cu AMD EPYC, HPE ProLiant DL385 Gen10 poate susține mai multe mașini virtuale pe server, procesează mai multe date în paralel, accesează direct mai mult spațiu de stocare local, protejând în același timp datele din memorie.”
Serverul HPE ProLiant DL385 Gen10 cu procesor AMD EPYC va fi disponibil în Decembrie 2017.