Dell EMC a introdus cele mai noi soluții și inovații IT dedicate transformării digitale a companiilor, totul fiind bazat pe tehnologia datelor, considerată tehnologia vitală a prezentului și viitorului dezvoltării industriilor și a companiilor. De asemenea, Dell EMC a prezentat în cadrul Dell Technologies Forum 2018, perspectivele erei colaborării om-mașină până în anul 2030.
Astfel, conform analizelor, 57% din companii vor avea dificultăți în adaptarea la noile schimbări, 42% spun că nu știu dacă vor atinge anul 2030 în forma actuală iar 93% spun că luptă pentru a depăși orice bariere și pentru a deveni o afacere digitală până în 2030. Bazându-se pe aceste analize, Dell EMC dezvoltă soluții pentru tehnologia care definește acest orizont, IoT, care nu este privit ca un lucru, ci ca un concept, care combină obiectele, senzorii, conexiunile, datele, stocarea și analiza. Toate cele enumerate, combinate, duc la creșterea valorii afacerilor. Astfel, Dell EMC își definește rolul de arhitect pentru rezultate de viitor eficiente și călătorii digitale ușoare și fără riscuri.
Portofoliul Dell EMC pentru aceste călătorii digitale cu rezultate valoroase, cuprinde o gamă largă de soluții dezvoltate de Dell și companii deținute de Dell, ce includ VMware, Pivotal, VirtuStream, Boomi, RSA sau Secureworks. Compatibilitatea și standardizarea este importantă în dezvoltarea acestor soluții, totul fiind conceput pentru a fi multi-cloud și vendor neutral, standardele fiind deschise către platforme open source sau consorții cum sunt industrial Internet Consortium, OpenFog și EdgeXFoundry. Dell EMC a fost în 2017 și 2018 „IoT Partner Ecosystem of the Year” pentru companii mari cum sunt Intel, Microsoft, Ubuntu, SkyFoundry sau Vodafone.
Trecând mai departe în era digitală a prezentului, avantajele noilor tehnologii AI și machine learning aduce beneficii majore industriei, cu 51% din consumatori utilizând asistenți vocali, costurile de răcire a centrelor de date Google fiind răcite cu 40% mai ieftin utilizând DeepMind AI, și cu o piață AI în valoare de 35 miliarde de dolari până în 2021. Toate acestea cu AI cuprinzând toată tehnologia din jurul nostru, începând cu infrastructura care pe lângă evoluția proprie, schimbă experiența utilizatorilor și procesele. AI a dus la dezvoltarea unor tehnologii de la cele mai vizibile pentru consumatori, cum sunt roboții industriali, smart home și asistenții digitali, până la automatizarea fabricilor, relații publice automatizate, dar mergând și mai departe către controlul automobilelor și automatizarea infrastructurilor.
Dell EMC spune că era AI deja se află la un al treilea val al evoluției, prin creșterea inteligenței și popularității tehnologiilor Virtual Reality și Augmented Reality, care duc la schimbarea totală a obiceiurilor actuale și la creșterea productivității. Iar de aici, Dell dezvoltă și susține o gamă largă de soluții și produse care utilizează aceste tehnologii. Astfel, oferă suportul VR pentru soluția Interplay Learning, care ajută la pregătirea viitorilor tehnicieni pentru diferite locuri de muncă. Dell EMC oferă tehnologii pentru „USC Institute for Creative Technologies”, în vederea dezvoltării științelor digitale în domeniul medical, pentru educație interactivă, terapii, planificarea operațiilor și pregătirea personalului. Agricultura este de asemenea un domeniu unde Dell oferă experiență în digitalizare, proiectul AeroFarms combinând astfel știința datelor cu horticultura pentru creșterea plantelor fără sol natural sau lumina soarelui, utilizând tehnologia „vertical farming”, dezvoltată utilizând soluțiile Del EMC IoT pentru analiza datelor, statistici și administrarea datelor. Dar, aceste exemple sunt doar o mică parte din schimbările pe care le aduc AR/VR în industrii și domenii precum Armata, Media, Manufactura, Retail, Comerț, Marketing, Turism, Educație, Gaming și nu numai.
Domeniul multi-cloud este unul deja cunoscut în ultimii ani, conform statisticilor, 81% din companii au un plan de multi-cloud, dintre care un procent de 51% se orientează către hybrid-cloud, în timp ce doar 5% din companii spun că nu au planuri pentru multi-cloud. Dell Technologies oferă în acest sens o fundație digitală bine pusă la punct, care cuprinde orice dispozitiv, de la telefoane inteligente până la avioane, mașini sau rețele de comunicații, include orice aplicație, de la cele tradiționale, cloud-native sau SaaS, dar se orientează și către orice tip de cloud, începând cu cele private, edge sau public. Infrastructurile și aplicațiile sunt definite total prin software, mergând pe conceptul „Driven Infrastructure As Code”.
Dar, Dell EMC nu lucrează doar la dezvoltarea soluțiilor, ci și la securizarea acestora, zonă cheie în ecosistemul IoT. Astfel, strategia companiei merge pe o securitate unificată, de încredere, adaptabilă și rezistentă. Compania oferă servicii de management de risc, asistență la nivel expert, operațiuni cu securitate avansată și o infrastructură modernă pentru securizarea datelor și a dispozitivelor.