Telekom Romania anunţă o nouă ediţie a concursului de proiecte Teimplici.ro, prin care își propune să identifice și să finanțeze inițiative ale organizațiilor neguvernamentale care au ca scop reducerea abandonului școlar în mediul urban.
Sub umbrela „Educație pentru o nouă generație’’, Teimplici.ro, ediția 2018 își propune să ofere finanțări de până la 30.000 de euro pentru fiecare proiect selectat. Valoarea totală a finanțărilor acordate în cadrul ediţiei din acest an a proiectului este de 60.000 de euro.
„Din păcate, rata abandonului şcolar în România se menţine la cote ridicate, ceea ce face ca acest fenomen să fie una dintre marile provocări ale sistemului național de educație. În acest context, ne-am dorit ca prin ediţia de anul acesta a proiectului Teimplici să venim în sprijinul tinerilor care abandonează şcoala şi să contribuim la combaterea acestei tendinţe îngrijorătoare. Împreună cu ONG-urile selectate, vom sprijini adolescenții cu vârste între 12 şi 20 de ani să își continue studiile. Pentru început ne vom concentra eforturile pe reducerea abandonului în mediul urban, dar ne dorim ca proiectul Teimplici să continue în această direcţie şi în viitor şi să atragă tot mai multe organizaţii care desfășoară astfel de proiecte educaționale, inclusiv în mediul rural, unde fenomenul abandonului şcolar este cu atât mai pregnant”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Communication Director, Telekom Romania.
Organizaţiile neguvernamentale pot înscrie maximum două proiecte fiecare, pe platforma Teimplici.ro. Perioada de înscriere este 29 octombrie – 18 noiembrie 2018, ora 23.59.
Prin platforma Teimplici.ro vor fi finanțate proiecte care se desfășoară pe teritoriul României, în mediul urban, și care se adresează adolescenților și tinerilor cu vârste între 12 şi 20 de ani. Un criteriu important de selecţie a proiectelor îl reprezintă utilizarea soluțiilor tehnologice sau introducerea de noi tehnologii pentru atingerea obiectivelor și scalarea impactului (de exemplu, crearea de platforme educaționale, aplicații mobile, cursuri online, consiliere online, cluburi educaționale mobile).
Rezultatele așteptate au în vedere comportamentul şi atitudinea elevilor faţă de şcoală, reducerea numărului de absențe, creşterea performanțelor la învățătură, ca premise pentru atingerea obiectivului final, respectiv reducerea ratei abandonului școlar.
Mai multe detalii despre condiţiile de participare şi despre criteriile de eligibilitate a proiectelor sunt disponibile pe website-ul concursului, în secţiunea Regulament. Proiectele vor fi evaluate în perioada 19 – 23 noiembrie 2018. Vor fi selectate 7 proiecte finaliste.
În a doua etapă, în data de 7 decembrie 2018, cele 7 proiecte vor fi susţinute în faţa unui juriu și vor fi anunţaţi câştigătorii concursului Teimplici.ro, ediţia 2018.
Mai multe informații despre proiectul Teimplici.ro sunt disponibile pe website-ul www.teimplici.ro.