Infosys, lider global în consultanţă şi servicii digitale de ultimă generaţie, a anunţat deschiderea unui Centru de Inovaţie Digitală în Bucureşti, în cadrul unei ceremonii la care au participat oficiali guvernamentali şi reprezentanţi ai mediului academic. Centrul se va concentra pe dezvoltarea de proiecte pentru clienţi care au nevoie de tehnologii digitale de ultimă oră, incluzând Cloud, Big Data, Inteligenţă Artificială şi Automate de Învățare.
Infosys va investi în programe de formare atât pentru angajații actuali, cât și pentru noii angajați. Aceste programe de instruire se vor concentra pe mai multe competențe cheie, printre care experiența utilizatorilor, Cloud, Big Data, ofertele digitale, abilitățile tehnologice de bază și abilitățile de informatică.
De asemenea, compania a anunțat că încheie acorduri cu Universitatea din București și cu Universitatea Politehnică București, în vederea unor parteneriate strategice pentru inovare tehnologică și pentru dezvoltarea forței de muncă din România, constând inclusiv în cursuri comune de formare, burse și cercetare. Programele de formare pentru România vor valorifica cunoştinţele și cele mai bune practici pe care compania le-a dezvoltat prin decenii de experiență acumulată în cadrul Centrului de Educație Globală Infosys, una dintre cele mai mari universități corporative din lume, cu sediul în Mysore, India.
Totodată, Infosys are în plan deschiderea în această vară a unui Centru de Securitate Cibernetică în Bucureşti. Centrul va furniza servicii complete de securitate cibernetică, 24/7, ajutând clienții europeni și globali să progreseze pe parcursul transformării lor digitale. Serviciile includ detectarea criminalității informatice, hacking etic, analizele de securitate, detectarea și răspunsul la amenințări. Centrul din București va fi vital pentru furnizarea de servicii în întreaga regiune europeană, având în vedere restricțiile GDPR și alte cerințe de reglementare specifice fiecărei țări.
În prezent, Infosys, recent recunoscută ca angajator de top în Europa, are operațiuni în 15 țări europene, angajând peste 12.000 de persoane. Compania lucrează într-o gamă largă de industrii pentru clienți europeni și globali, incluzând servicii financiare, sănătate, științele vieții, managementul afacerilor, utilități, producție și comerț cu amănuntul.
Ravi Kumar S., Preşedinte, Infosys, a declarat: “Centrul nostru de Inovaţie Digitală din București marchează un important pas înainte pentru Infosys, deoarece compania își extinde și mai mult prezența în Europa, îmbunătățind capacitatea noastră de a servi atât clienții regionali, cât și clienții globali. Prin parteneriatul cu instituții academice locale cheie, vom crea baze organice de talente în România, care nu există pe piață astăzi. Prin formarea și dezvoltarea unei forțe de muncă înalt calificate în România, putem ajuta la reducerea diferenței de competențe digitale în regiune, contribuind astfel la economia românească și europeană “.
Mircea Dumitru, Rector al Universităţii din Bucureşti, a spus: “Europa este un laborator pentru inovaţie, iar generaţia care vine este dornică să-şi dezvolte abilităţile şi cunoaşterea în era digitală prin cursuri competitive şi experienţă practică. Am încheiat un parteneriat cu Infosys astfel încât tinerii specialişti români să poată lucra şi să se poată pregăti cu experţi de elită ai Infosys la noul centru, ceea ce le va oferi competenţa necesară pentru a își aduce contribuția la modelarea viitorului digital al Europei.”
Ana Birchall, Viceprim-Ministru pentru parteneriate strategice în Guvernul României, a arătat: “Serviciile IT reprezintă o industrie care creşte semnificativ în România, iar acest nou Centru de Inovaţie Digitală oferă o mare oportunitate pentru studenți și profesioniști, deopotrivă, pentru a-şi dezvolta abilitățile, pentru a găsi noi perspective de carieră și pentru a contribui la dezvoltarea tehnologiilor digitale în diverse industrii din România și Europa. Dintr-o perspectivă economică, aş dori să evidenţiez modelele de creştere rapidă ale ambelor ţări, India având cel mai rapid ritm de creştere economică din lume, iar România la nivel european. Este un context extrem de favorabil şi ar trebui să profităm de toate oportunităţile pe care le avem pentru a consolida parteneriatul extins dintre România şi India. În plus, creşterea economică a ţării noastre din ultimii ani reprezintă o invitaţie deschisă către investitori şi companii de top, precum Infosys, pentru a aduce valoare adăugată şi a deschide noi oportunităţi economice.”