Gândit pentru a oferi acces la cele mai recente evoluții și tehnologii din domeniul serviciilor și produselor pentru sectorul financiar-bancare, al dezvoltării personale și al comunicării eficiente, programul de master în Financial Computing are o durată de 2 ani, fiind compus dintr-o grupă de 17 studenți care beneficiază de instruirea din partea a 20 de experți DB Global Technology.
Programul este susținut prin parteneriat public-privat și vine pentru a se diferenția de programele tradiționale de master, care conform specialiștilor, nu aduc mari diferențe de cunoștințe practice pentru integrarea în mediul de lucru real, față de studiile universitare. Ca dovadă în acest sens vine lipsa cererii unor studii master în procesul de recrutare din majoritatea companiilor. Mai mult, programul de master în Financial Computing, ghidează participanții către noile tehnologii ale erei digitale, care schimbă deja modul de funcționare al instituțiilor financiare. Printre acestea se enumeră tehnologiile aduse de Big Data, AI și Machine Learning. Toate acestea vin pentru ca noii experți să poată dezvolta noi aplicații software pentru infrastructura de bază a companiilor din sectorul financiar, dar și pentru a reuși să se integreze în modul de lucru cu echipe multinaționale, care practic nu interacționează niciodată fizic. Programul este acreditat de ARCIS.
“Salutăm parteneriatul cu DB Global Technology, prin care reușim să îmbinăm cunoștințele academice cu latura practică, oferind masteranzilor pregătirea de care au nevoie pentru o integrare cât mai ușoară în viața profesională. Este esențial ca studenții să dobândească abilități noi, dar și să le îmbunătățească pe cele existente, pentru a aduce valoare organizațiilor financiare de top”, a declarat Adina Florea, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare.
DB Global Technology este un centru deschis în anul 2014, cu o echipă de 900 de persoane, dintre care 230 sunt noi angajați în anul 2018, iar dintre aceștia peste 50% reprezintă ingineri de software. DB Global Technology este prima companie care a realizat un studiu legat de relocarea specialiștilor IT din România care lucrează în străinătate. Compania a mai dezvoltat Digital Workplace, un centru de evenimente cu dotări demne pentru noua eră digitală, dar și Bucharest Technology Hud, un centru de cercetare și dezvoltare de ultimă generație.
Un alt program educațional important este legat de îndrumarea studenților pentru elaborarea lucrărilor de diplomă și programe de internship, un program ce a fost implementat de 20 de ori, la care au participat 10 mentori. De asemenea, ateliere de lucru și sesiuni pentru colaborarea dintre zona IT și zona financiară au avut loc în colaborare cu ASE, ca parte a unor programe MBA, fiind implicați 15 masteranzi în acestea. De asemenea, 2018 a adus a treia serie DB Tech School, un program de internship care selectează și recrutează studenții cu capabilități crescute din cadrul universităților tehnice, pentru marile companii.
DB Global Technology și UPB au desfășurat mai multe programe pentru promovarea beneficiilor de a deveni specialist IT, numit „Cariera ta în Fintech”, în rândul elevilor de liceu din 10 orașe, ce a inclus 1000 de elevi și 30 de mentori ai companiei. Mai mult, DB Kids Coding School a oferit și programe interactive pentru copii între 6 și 14 ani în anul 2018.
DB Global Technology a dezvoltat un spațiu inovator de birouri în zona Pipera, unde pe 12.000mp organizați pe 5 etaje au fost implementate peste 1000 de stații de lucru, săli de întâlnire digitalizate, zone de relaxare interactive, sisteme de video conferință și spații de lucru inovatoare, precum Technology Hub, Digital Workplace și DB Conect.
“Instruirea și investiția în formarea talentelor locale reprezintă, de peste cinci ani, o componentă esențială a strategiei a DB Global Technology. Prin acest program de master și prin alte proiecte educaționale pe care le-am implementat vrem să ajutam tinerii talentați să își îmbunătățească abilitățile de dezvoltare software, oferindu-le acces la oportunitățile de pe piața forței de muncă, dar și punând astfel bazele viitoarei comunități de experți în tehnologie ai României”, a spus Marian V. Popa, Director General al DB Global Technology.
Studenții vor putea învăța cum se lucrează în echipe multinaționale extinse, cum funcționează instituțiile financiare de mari dimensiuni și cum pot realiza și livra software pentru infrastructura de bază a companiilor. Această inițiativă se înscrie în preocuparea permanentă a DB Global Technology de a se implica în educația IT din România și de a oferi pregătirea practică de bază pe care atât profesorii, cât și studenții, să o poată folosi în activitățile de predare sau studiu, precum și pentru exersarea și îmbunătățirea abilităților.