Networking — February 13, 2016 at 5:47 pm

PATCHBOX prezintă sistemul de management al cablării inteligente

by

O idee vieneză este admisă de universul IT

Sistemul de management al cablării inteligente este patentat – Este deja prezent pe piaţă din septembrie 2015

img_3283-copy_grau-74aad75f

Doi tineri întreprinzători au dezvoltat un sistem de reducere a problemelor cablării, care acum este patentat şi ar trebui să fie disponibil pentru achiziţie din luna septembrie. Patchbox este proiectat pentru dulapuri de reţea, iar scopul produsului este acela de reducere a lungimii excesive a cablurilor, a căldurii generate, a orelor prelungite de muncă şi a pierderilor. Cablurile excesiv de lungi necesită spaţiu şi oferă un aspect neplăcut. În plus, costă timp, bani şi nervi. O astfel de situaţie poate fi tolerată în cazul computerelor personale de acasă, dar în cazul firmelor generează probleme semnificative în termeni de echipamente de reţea şi costuri din pricina căderilor de reţea care pot rezulta. În cazul centrelor de date, mai ales, este nevoie de garantarea unor timpi de funcţionare de 99,8 la sută, ceea ce înseamnă maxim 1,5 ore de cădere pe an. Ca atare, acestea reprezintă o zonă excelentă de aplicaţie pentru Patchbox.

Doi tineri întreprinzători din Viena, Alexander Geng, fondatorul şi inventatorul produsului, şi Josef Hofstaetter, co-fondator Patchbox, au observat apariţia acestor probleme în cazul reţelelor ca pe o oportunitate de afaceri. Cei doi şi-au imaginat un mediu simplu, curat şi ordonat de stocare cabluri, care să se potrivească exact în dulapurile standard de reţea pentru a se putea obţine un dulap ordonat, în care accesul la componente să existe permanent. Înlocuirea componentelor defecte se face astfel mai rapid şi generează mai puţine interferenţe cu activitatea reţelei.

Patchbox este un element suplimentar pentru dulapurile de reţea şi conţine 24 de casete. Fiecare casetă include cabluri patch special proiectate, de categorie 6, cu design plat, sau cabluri high-tech din fibră optică (OM4, OM3 şi OS2). josef_hofstaetter1Cele 24 de cabluri sunt conectate printr-un dispozitiv unic de management, Patchcatch, şi eliberează spaţiul înconjurător de cabluri suplimentare. În loc de a se folosi o conexiune separată pentru fiecare cablu patch cu lungime standard, lungimea precisă de cablu de care e nevoie poate fi trasă din Patchbox – restul rămâne înăuntru sau va fi tras înapoi automat. Deranjamentul de reţea este astfel rezolvat inteligent, cu câştiguri clare în termeni de claritate şi spaţiu utilizat.

“Primul nostru prototip, pentru care am făcut cerere de brevet anul trecut, a fost realizat în întregime din fondurile noastre personale. Acum investiţia s-a amortizat,” spune Josef Hofstaetter, cofondator Patchbox.

alexander_geng“Graţie spaţiului suplimentar câştigat în dulapul de reţea, aerul poate circula mai bine, dispozitivele sunt răcite mai eficient, şi toate astea duc la creşterea fiabilităţii şi durabilităţii echipamentelor. În special răcirea îmbunătăţită justifică singură achiziţia Patchbox. Sistemul de răcire al unui centru de date este deja responsabil pentru 50% din costurile de operare. În plus, prin instalarea Patchbox vor exista mai multe unităţi disponibile în centrele de date care pot fi revândute imediat,” adaugăAlexander Geng.

Lansarea pe piaţă va avea loc în septembrie 2015 şi va avea loc iniţial în Austria, Germania, Elveţia, Marea Britanie, Irlanda şi ţările Benelux.

logoDespre Patchbox:
Întreprinzătorii vienezi îşi propun să facă din noua soluţie de economisire spaţiu un standard al dulapurilor de reţea din întreaga lume. Cablarea de reţea cu ajutorul Patchbox este mai rapidă, mai facilă şi mai ieftină. Ideea a apărut ca urmare a colaborării dintre Alexander Geng şi Josef Hofstatter în februarie 2014, şi s-a materializat cu apariţia primului prototip – iar primele livrări de produs sunt programate pentru septembrie 2015.