Potrivit The Economist Intelligence Unit, 60% dintre departamentele IT care operează Centre de Date alocă volume considerabile de timp și efort pentru soluționarea problemelor generate de infrastructura veche. Pentru a răspunde acestor provocări, Datanet Systems și Cisco România au organizat la Bucuresti evenimentul „Next Generation Solution for Data Center” cu scopul de a demonstra impactul pe care noile tehnologii și schimbarea modului tradițional de abordare îl au asupra creșterii eficienței în Centrele de Date.
Evenimentul, adresat profesioniștilor IT din domeniul public și privat, a prezentat modul în care, prin combinarea unor tehnologii de vârf la nivel de server, rețea și stocare cu unelte inteligente de management, performanța unui Centru de Date crește substanțial. Participanții au asistat și la un demo live de integrare a produselor Cisco ACI și Cisco UCS Director, derulat în primul laborator SDN (Software Define Networking) din România, creat și dezvoltat de Datanet Systems. Complementar, prezentările au adresat nevoia de protejare și gestiune eficientă a datelor pe baza soluțiilor de back-up și replicare de la EMC și VEEAM, tehnologii pentru care echipa Datanet deține certificările profesionale necesare.
„Avem toate componentele tehnologice și de business ca să putem crea o infrastructură unitară de Data Center. Soluțiile pe care le propunem cresc eficiența prin reducerea numarului de echipamente de rețea și simplificarea modului de administrare. Aceasta înseamnă mai puțină energie electrică consumată și timp mai puțin alocat de echipele de management. Oferta are la bază tehnologiii Cisco de ultimă generație, dar și experiența și competențele echipei Datanet Systems. Mai mult, putem dezvolta și testa în propriul laborator SDN orice configurație dorită de clienții noștri”, a declarat Vladimir Ester, Solution Architect Data Center.
Evenimentul este o etapă în demersul Datanet Systems de a propune o nouă abordare a infrastructurii IT, prin crearea unui nivel de control software și o administrare unitară. Alături de noile arhitecturi hardware și software Cisco, această abordare aduce investiții inițale mai mici, reducerea amprentei, scăderea consumului de energie, creșterea puterii instalate a nivel de cabinet etc. Proiectele de tip SDN au o rată anuală de creștere de 90% (confom IDC), ritmul rapid de adopție fiind susținut de beneficiile înregistrate de clienți. Practic, efortul de management al rețelei și al echipamentelor din rețea este simplificat considerabil prin introducerea unui nivel de abstractizare, care permite administratorilor să se concentreze mai mult asupra designului și arhitecturii rețelei, și mai puțin asupra configurărilor și personalizărilor impuse de fiecare aplicație. Datanet Systems este printre puținii integratori de sistem din România care deține experiența și capabilitățile necesare derulării unui proiect SDN.