Marți, 21 iulie 2015 a avut loc la Măgurele Adunarea Generală a Membrilor care a inclus pe ordinea de zi și admiterea a 15 noi membri care si-au manifestat interesul de a intra în Măgurele High Tech Cluster. Printre noii veniți se numără și patru prestigioase universități din România: Universitatea București, Politehnica, Universitatea Dunărea de Jos din Galați și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.
Safetech este prima companie specializată în furnizarea de servicii dedicate securității informației care a fost admisă în cluster pentru a-i ajuta pe membrii acestuia să-și protejeze proprietatea intelectuală și datele cu caracter personal.
„Cred că știința și cercetarea este locomotiva care, în acest moment, duce cu viteza numele României spre direcția țărilor dezvoltate (din punct de vedere al cercetării și inovării). Din datele pe care le avem, în România producţia ştiinţifică este împărţită între universităţi (55%), instituţii naţionale de cercetare-dezvoltare (20%) şi Academia Română (15%), potrivit Asociaţiei Ad-Astra. La Cluster, au aderat institutele de cercetare și universitățile din România care au proiecte de cercetare consistente și care se bazează pe valorificarea lor din punct de vedere economic. În ziua de astăzi, evenimente precum furtul proprietății interectuale, pierderea, furtul sau distrugerea voită a datelor nu mai reprezintă cazuri izolate ci fac parte din cotidian. Noi ne manifestăm deschis interesul în a-i ajuta pe toți membrii Clusterului prin oferirea de servicii și soluții care să securizeze informația și sistemele informatice împotriva accesării, divulgării, modificării sau distrugerii lor în mod neautorizat. Considerăm ca acest cluster, prin activitatea membrilor lui, a ajuns la un nivel la care poate fi atractiv și pentru persoane cu intenții nu tocmai prietenoase”, a declat Victor Gânsac, Directorul general al companiei Safetech.
Clusterul de la Măgurele a pornit la drum în 2013 cu 35 de membri, din care zece Institute Naționale de Cercetare Dezvoltare, majoritatea de pe platforma de fizica de la Măgurele. Ideea în jurul căruia a fost croit Clusterul a pornit de la necesitatea valorificării oportunităților de business create de construirea la Măgurele a celei mai mari infrastructuri de cercetare din Europa – Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics – ELI NP.