Esential — March 24, 2020 at 10:32 am

Lipsa de abilităţi ţine pe loc transformarea digitală

by

Digital TransformationConform unui nou raport publicat de Cloud Industry Forum, multe firme aflate în proces de transformare digitală sunt ţinute actualmente pe loc de lipsa unei expertize interne adecvate.

Patru din zece respondenţi la studiu au declarat că firma lor nu dispune de acces la abilităţile necesare în cadru intern, iar procentul se ridică la 51% în rândul respondenţilor din departamentele IT.

Firmele au nevoie acută actualmente mai ales de strategi digitali (37%), adică de acei vizionari care să le ajute să livreze proiecte IT digitale cât se poate de repede. Peste 40% din firme intenţionează, ca atare, să recruteze personal pentru astfel de roluri în următoarele 12 luni.

De asemenea, conform studiului, anul acesta şi anul viitor vor însemna oportunităţi majore de angajare pentru persoanele care dispun de abilităţi în domeniile robotică şi inteligenţă artificială. Până acolo, jumătate din respondenţi au declarat că expertiza necesară pentru roluri în organizaţie legate de infrastructură şi networking devine mai “tehnică decât oricând înainte”, de unde şi necesitatea de instruire continuă în aceste zone.

“Cerinţele legate de abilităţi s-au schimbat,” notează autorii raportului. “O transformare digitală de succes înseamnă acum asigurarea unui mix corect de abilităţi în întreaga organizaţie şi întărirea departamentului IT pentru a genera o diferenţă faţă de competiţie. Dacă la asta se adaugă şi criza mondială dată de noul coronavirus, se constată că abilităţile legate de lucrul la distanţă şi managementul local în punctele de lucru devin provocări adăugate. Iar peste toate astea există provocarea permanentă de a face mai mult cu mai puţine resurse.”