Studiile efectuate în această perioadă de pandemie la nivel global arată o creştere semnificativă a utilizării mediilor cloud în această perioadă. O creştere care trimite către concluzia că în acest an cheltuielile globale cu infrastructurile de tip cloud vor ajunge undeva la nivelul de 70 miliarde USD.
Practic, nevoia în creştere de soluţii cloud, alimentată de tranziţia majoră către soluţia lucrului de acasă, a obligat furnizorii de servicii cloud şi alte organizaţii similare să mărească nivelul cheltuielilor cu componente hardware şi software pentru a ţine pasul cu cererea. În atari condiţii, nivelul estimat de 70 miliarde USD va reprezenta o creştere anuală de circa 5% faţă de finele anului 2019.
Analiştii de la una din cele mai importante firme de cercetare a pieţei, IDC, pun creşterea pe seama a doi factori cheie: explozia lucrului de la distanţă şi tendinţa firmelor de a migra fluxurile de lucru către mediul de cloud public în tentativa de a reduce costurile cu IT-ul. Aceiaşi analişti consideră că şi după încheierea pandemiei globale de coronavirus, o parte din cererea pentru cloud, antrenată de lucrul la distanţă, va continua să rămână consistentă.
Pe cale de consecinţă, spun cei de la IDC, şi veniturile vendorilor de servicii cloud cunosc o explozie în acest moment. Sectorul a înregistrat profituri de aproape 64 miliarde USD anul trecut, ceea ce înseamnă o creştere de 30% într-o perioadă de trei ani. Conform aceleiaşi firme de cercetare, cheltuielile cu noi tipuri de infrastructuri IT vor atinge un prag de 100 miliarde USD până în 2024, cu o rată anuală compusă de creştere de peste 8%.
Citiți și:
Gata pentru un alt nivel de adopţie cloud
Soluțiile de backup din era cloud se orientează către platforme de conținut hibrid
Sage lansează soluții cloud dedicate sectorului financiar-contabil din micile companii
Allied Telesis: De la cloud la IoT