Securitate — December 14, 2020 at 2:11 pm

Unui gamer din zece i-a fost furată identitatea

by

Peste 10% dintre gameri (app 179 milioane1 la nivel global) au trecut prin situația de a li se fura ID-ul – ceea ce ar putea valora până la 347 miliarde de dolari la nivel global. Aceste informații fac parte din cercetarea globală realizată de Kaspersky, care a oferit, de asemenea, sfaturi utile pentru a evita această problemă și alte incidente neplăcute asociate gaming-ului.

Noua cercetare a fost comandată de Kaspersky și realizată de Savanta în noiembrie 2020, pentru a analiza starea globală a gaming-ului în 2020. Potrivit celor 5.031 de gameri chestionați în 17 țări, aproape o cincime (19%) au fost, de asemenea, hărțuiți în timpul jocurilor. Această tendință îngrijorătoare este și mai răspândită în Rusia (44%), Arabia Saudită (27%), Turcia (28%) și SUA (27%).

Și mai rău, o treime (33%) dintre gameri au suferit de pe urma escrocheriilor online. Toate acestea combinate provoacă stres și anxietate pentru 31% dintre respondenți. Acest lucru este dezamăgitor, deoarece ameliorarea stresului este pentru majoritatea dintre ei (62%) unul dintre motivele principale pentru care aleg să se joace, alături de adrenalină (62%) și relațiile de prietenie (46%).

Imagine1Marina Titova, Head of Consumer Product Marketing la Kaspersky, a declarat: „Când joci, este important să iei în considerare de la bun început modul în care poți evita sau gestiona cel mai bine agresorii, escrocii și hackerii. Acționând în timp util, poți scăpa de aceste frici și te poți concentra asupra bucuriei jocului.”

Kaspersky propune șapte modalități de a vă ajuta să fiți cât mai sigur în timp ce jucați online:

1. Cumpărați din surse oficiale
Cumpărați întotdeauna jocuri pentru computer fie de pe platforme cunoscute precum Steam și GOG, fie de pe site-urile oficiale ale dezvoltatorilor.

2. Economisiți inteligent
Magazinele oficiale oferă adesea reduceri uimitoare sau chiar jocuri gratuite. Dar multe oferte primite pe e-mail pot fi înșelătorii – accesați site-ul dezvoltatorului sau al magazinului pentru a vedea dacă reducerea este menționată și acolo – dacă nu, nu este reală.

3. Verificați politica de returnare
Înainte de a cumpăra, verificați regulile magazinului în ceea ce privește returnarea unui joc care nu vă place sau care nu funcționează pe computerul dumneavoastră.

4. Folosiți un card dedicat pentru cumpărături online
În loc să conectați un card care are toate economiile dumneavoastră, obțineți un card de debit pentru cumpărături online și încărcați-l când e cazul, cu ce sume aveți nevoie. În acest fel, chiar dacă hackerii obțin acces la unul dintre site-urile pe care îl utilizați, nu vor primi ceea ce își doresc.

5. Folosiți o conexiune sigură
Vă recomandăm să vă conectați la magazinele online numai de acasă – să vă asigurați în mod corespunzător rețeaua de acasă și să utilizați produse precum Kaspersky VPN Secure Connection.

6. Protejați-vă conturile
Protejați-vă contul pe Steam și Battle.net și pe orice profil de pe rețelele sociale pe care îl utilizați pentru a vă conecta la magazinele de jocuri (dar nu utilizați conturile personale pentru a vă conecta în altă parte).

7. Protejați-vă dispozitivele
Computerele, smartphone-urile și tabletele pe care le folosiți pentru jocuri au și ele nevoie de protecție. O soluție de încredere, cum ar fi Kaspersky Security Cloud, blochează site-urile și programele malware, trimite alerte când apar probleme de securitate și, contrar concepției populare greșite, nu afectează în niciun fel jocul. Modul Gaming pe care îl veți găsi în soluțiile moderne de securitate se activează automat atunci când jucați în modul full-screen