Protocoalele de stocare se îmbunătățesc pe măsură ce organizațiile investesc în transformarea digitală continuă, un proces ce are loc în mediul de afaceri sub presiunea din ce în ce mai mare a volumelor de date gestionate.
Până acum, Serial Advanced Technology Attachment (SATA) a fost protocolul dominant, acceptând SSD-uri și hard discurile clasice. Odată cu creșterea cererii de medii de stocare mai performante, piața se îndreaptă către un nou tip de tehnologie. Cunoscut ca Non-Volatile Memory Express (NVMe), noul protocol de stocare conferă o suită de performanțe superioare centrelor de date și mediilor de tip enterprise și le ajută să profite din plin de memoria flash de înaltă performanță.
Aducând o schimbare majoră în industrie, soluția NVMe cu latență scăzută a fost concepută pentru a funcționa mai repede decât protocoalele vechi SATA și Serial Attached SCSI (SAS), aducând cu sine performanță și interoperabilitate sporite pentru o gamă largă de sisteme enterprise sau pentru consumatori.
Construit pentru a defini un set de comenzi și un set de caracteristici pentru unitățile SSD bazate pe PCI Express (PCIe), NVMe a câștigat rapid popularitate ca protocol de stocare preferat în rândul consumatorilor și companiilor, în special companiile bazate pe lucrul intensiv cu date, care au nevoie de stabilitate a performanței pe termen lung. Trecerea la o unitate NVMe de nivel enterprise este o formă de upgrade necesară pentru a sprijini, printre altele, aplicații critice pentru procesele de afaceri.
Deși aceasta este tendința emergentă, este de asemenea important să subliniem că o serie de configurații hardware ale sistemelor și serverelor funcționează în continuare folosind SATA sau SAS. SATA, în special, rămâne standardul industrial pentru protocoalele de stocare. De fapt, mulți manageri nu sunt încă dornici să facă schimbarea, optând chiar pentru un mix de 50/50 unități SATA și NVMe pentru serverele lor. Acest lucru se datorează faptului că deși upgrade-ul la NVMe oferă o mulţime de funcții cu valoare adăugată, acesta este costisitor, deoarece schimbarea implică adesea o revizuire tehnică. De asemenea, nu toate serverele existente au suficiente porturi PCIe, pe care NVMe le folosește pentru a permite transmisia rapidă a datelor, făcând astfel imposibilă implementarea NVMe pe scară largă.
Deși SSD-urile PCIe 4.0 ocupă din ce în ce mai mult piața de stocare, categoria produselor PCIe 3.0 x4 este în continuare efervescentă. Explicația este destul de simplă, pentru că, să recunoaștem, performanța oferită este încă excepțională și nu toate platformele oferă PCIe 4.0.
Încă din 1987, Kingston este unul dintre principalii jucători din industria de stocare. De aceea, aruncăm o privire detaliată asupra seriei lor de modele, KC2500, ce oferă rate de transfer secvențiale de până la 3500 MB/s și 375 K IOPS.
Kingston oferă seria de SSD-uri KC2500 M.2 NVMe PCIe pentru a fi integrată într-o gamă largă de sisteme, de la notebook-uri, desktop-uri, stații de lucru și până la sisteme de calcul de înaltă performanță (HPC). KC2500 este disponibil în capacități de 250 GB, 500 GB, 1 TB și 2 TB, ceea ce oferă clienților flexibilitatea de a ține pasul cu nevoile crescute de stocare și îmbunătățește fluxul de lucru.
Seria KC2500 combină performanțele remarcabile cu rezistenţa, utilizând cel mai recent controller Gen 3.0 x 4 și o memorie 3D TLC NAND cu 96 de straturi. De asemenea, oferă viteze de până la 3.500MB/s la citire și până la 2.900MB/s la scriere. Acest SSD cu autocriptare acceptă o suită de securitate completă pentru o protecție end-to-end a datelor utilizând criptarea hardware AES-XTS pe 256 de biți și permite utilizarea furnizorilor independenți de software cu soluții TCG Opal 2.0 de gestionare a securității, precum Symantec, McAfee, WinMagic și alții. KC2500 oferă şi suport încorporat Microsoft eDrive, o specificație de securitate pentru utilizare cu BitLocker. Kingston KC2500 este susținut de asistență tehnică gratuită și de o garanție limitată de cinci ani.
Înainte de a achiziționa un SSD NVMe, este important să verificați dacă acesta este compatibil cu hardware-ul și sistemul de operare. Un alt lucru de luat în considerare este aspectul financiar, implementarea NVMe reprezintă o investiție mai mare. Există de asemenea şi cazuri în care, pentru a asigura compatibilitatea sunt necesare modificări hardware, precum noi conectori sau noi plăci de bază.
Deși NVMe este superior SATA, este bine să nu renunțați cu totul la acesta din urmă. La fel ca altele, o combinație a ambelor poate fi o cale mai practică pentru upgrade-urile dvs. În cele din urmă, întotdeauna este cel mai bine să luați în considerare toate avantajele și dezavantajele. Doar după o analiză atentă a acestora puteţi lua o decizie care să fie mai potrivită cerințelor dvs. și să vă servească nevoile pe termen lung.